ΚοινωνίαΑρχείο

Παρ’ ολίγον τραγωδία στο Βιβάρι: Πατέρας και γιός είδαν το χάρο με τα μάτια τους…

Πατέρας και γιος έζησαν στιγμές τρόμου χθες το βράδυ καθώς τους βρήκε ο κατακλυσμός μέσα στη θάλασσα. Οι δύο τους ψάρευαν με το καΐκι τους απέναντι από τον Άγιο Σπυρίδωνα στο Βιβάρι του Δήμου Ναυπλιέων.

Το καΐκι λόγω της καταιγίδας και των ισχυρών ανέμων αναποδογύρισε με αποτέλεσμα οι ψαράδες να εγκλωβιστούν μέχρι να έρθει κάποιος να τους σώσει. Ευτυχώς το λιμενικό έδρασε άμεσα και όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το λιμενικό:
«Ενημερώθηκε, βραδυνές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ότι αγνοείται το αλιευτικό σκάφος “ΖΩΟΔΟΧΟ ΠΗΓΗ” Σ.Τ. 109 με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή “ΒΙΒΙΑΡΙΟΥ” κόλπου Τολού.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω Α/Κ σκάφος βρίσκεται αναποδογυρισμένο ενώ οι επιβαίνοντές του περισυνελέγησαν από το Α/Κ “ΑΓΓΕΛΟΣ” ΝΝ 228 καλά στην υγεία τους.

Ανωτέρω Α/Κ σκάφος το οποίο αναποδογύρισε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, ρυμουλκήθηκε από τα Α/Κ σκάφη “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” ΣΝ 263 και ”ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ” ΣΤ 125 στο λιμένα Βιβαρίου».