ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Θεμέλιος λίθος για το Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού

Ένα όνειρο δεκαετιών βρίσκει τον δρόμο του στο Λυγουριό, με τον Δήμο Επιδαύρου να ετοιμάζεται να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο θα λειτουργεί υποστηριστικά στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, και όχι μόνο.

Το έργο με προϋπολογισμό 1,7 εκατομμύρια ευρώ, έχει ενταχθεί εδώ και περίπου μια διετία στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά μέχρι τώρα δεν είχε ξεκινήσει.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης: «Μετά από πολλές παλινωδίες και προσπάθειες από πολλούς ανθρώπους ξεκινα η θεμελίωση του νέου πνευματικού Κέντρου Λυγουριου».

Η αγορά του οικοπέδου έγινε το 1984, σε κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Ασκληπιού, αλλά λόγω οικονομικών δυσχερειών του Προοδευτικού Συλλόγου Λυγουριού «Ο Καββαδίας», η κατασκευή του καθυστερούσε. Το 2008 ο Σύλλογος δώρισε στο Δήμο Επιδαύρου το οικόπεδο, με την προϋπόθεση εντός δεκαπενταετίας να ανεγείρει το πνευματικό κέντρο.

Το Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού θα ανοικοδομηθεί σε οικόπεδο εμβαδού 1008 τ.μ. Την σχετική μελέτη έχει εκπονήσει επί δημαρχίας Χρήστου Τσακαλιάρη, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας Γιάννης Σαρρής, που είχε εκλεγεί με την παράταξη Τατούλη.