ΆρθροΑρχείο

Προσοχή λερώνουν συνειδήσεις

ΥΠΑΡΧΟΥΝ κάτι τύποι που κάνουν θόρυβο σαν άδειοι γκαζοντενεκέδες προκειμένου να προσελκύσουν καλοπροαίρετους αναγνώστες για να επιβεβαιώσουν το Εγώ τους, ότι κάποιος επιτέλους ακολουθεί τις κενοστομίες τους.

ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ κι ύστερα φτύνουν αυτό που προσκύνησαν και με μια συγνώμη αυτοαναβαπτίζονται στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ του φατσοβιβλίου. Ήρωες του Τουίτερ που τουιτάρουν περιμένοντας ματαίως να τους ακολουθήσει κανένας απογοητευμένος που ψάχνει σε οποιαδήποτε ηλιθιότητα να βρει την αλήθεια.

ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ να επιδεικνύουν πνευματικότητα διαβάζοντας τις περιλήψεις έργων και τσιτάροντας στιχάκια ποιητών που αντέγραψαν με την μέθοδο της λογοκλοπής από άλλους συγγραφείς. Όταν μάλιστα χυδαιολογούν κατά εκείνων που οι ίδιοι στήριξαν με τις πράξεις τους φτάνουν σε κορύφωση πνευματικού οργασμού, λεκιάζοντας με τους χυμούς τους αγώνες και υπολήψεις.

ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ Αριστεροί, μεγαλοαστικής καταγωγής που ακολούθησαν το ανήσυχο πνεύμα της Αριστεράς των αγώνων και των πνευματικών ερεθισμάτων, προσπαθώντας να πνίξουν τον μικροαστισμό τους και την κοινωνική ανυπαρξία τους μέσα σε μετεφηβικές τους επαναστασούλες κατά του πατρικού δεσποτισμού.

ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ την οικονομική δυνατότητα που κληρονόμησαν να αγοράζουν τις ακριβότερες φίρμες ενδυμάτων και τις καλύτερες ποιοτικά τροφές, φόρεσαν την προβιά του οικολόγου αποσκοπώντας στην ατομική διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους κι όχι στην βελτίωση της ποιότητας των πληβείων.

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ήρθε η απομόνωση. Σύντροφοι, παραταξιακοί φίλοι, συνεργάτες τους γυρνούν την πλάτη. Δεν τους ενοχλεί όμως αυτό τους ενοχλεί η έλλειψη αναγνώρισης και η σκιά των προγόνων τους που πέφτει επάνω τους. Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την καθαρότητα των προθέσεών τους, όμως κάτω από το πέπλο ενός δήθεν ελιτισμού προσπαθούν να ψαρέψουν ξανά θιασώτες για να τους μετουσιώσουν σε θύτες των διαταραγμένων αντιλήψεών τους, κάτι σαν βαποράκια της πνευματικής τους σαπίλας.

(Άκης Ντάνος)