ΚοινωνίαΑρχείο

Γιατρός από το Ναύπλιο παλεύει να σώσει άλογο που βρέθηκε να αργοπεθαίνει στην Πάτρα

Αναχώρησε για την Αργολίδα το απόγευμα της Κυριακής το άλογο που βρέθηκε χθες ημιθανές στο Βελβίτσι Πατρών. Κτηνίατρος από την περιοχή ανέλαβε να φροντίσει το ζώο και κατέφθασε επειγόντως στην Πάτρα για να το παραλάβει.

Αν και τα νέα είναι δυσάρεστα για την εξέλιξη της υγείας του αλόγου που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση προχθές στο Βελβίτσι Πατρών όπου εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του, οι προσπάθειες για να σωθεί συνεχίζονται. Το άλογο παίρνει ειδική αγωγή αφού το εξέτασε ιππίατρος και η οικογένεια των Ρομά στους οποίους ανήκει δεσμεύτηκε να το φροντίζει αν και δεν φαίνεται να έχει τα χρήματα για να το κάνει αυτό.

Να αναφέρουμε πως η Εισαγγελία Πατρών δεν έδωσε εντολή για κατάσχεση. Ούτε όμως και το φιλοζωικό σωματείο «Τετράποδος Σαμάνος» καθώς όπως εξήγησε και στο zoosos.gr η αντιπρόεδρός του Σουέλεν Μίχα, οι ιδιοκτήτες ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί.

Η δίκη πάντως του ιδιοκτήτη του αλόγου, ο οποίος και συνελήφθη, προσδιορίστηκε για τις 31 Οκτωβρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο .

Οι προσπάθειες που έγιναν από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκε το θέμα ήταν συγκινητικές. Με την συνδρομή των ανδρών του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας και χάρη σε ένα ανυψωτικό μηχάνημα, το άλογο μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Το ζώο δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του καθώς και είχε κολικό κάτι που θα οδηγούσε μοιραία στον θάνατό του αν εξακολουθούσε να μένει στο πλημμυρισμένο από τη βροχή χωράφι όπου βρέθηκε.