ΚοινωνίαΑρχείο

Κουφάρια έτοιμα να πέσουν στα κεφάλια των πεζών!

Δύο ετοιμόρροπα κτίρια μέσα στην πόλη του Κρανιδίου αποτελούν κίνδυνο τόσο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα όσο και για τους πεζούς. Το περιστατικό γνωστοποιεί ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας Τάσος Λάμπρου, έπειτα από καταγγελίες κατοίκων και επιτόπια επίσκεψη του ίδιου στα επίμαχα σημεία.  

Το πρώτο κτίριο αφορά το παλαιό μονοπώλιο Κρανιδίου για το οποίο υπάρχει αυτοψία της Επιτροπής, έκθεση επικίνδυνου από άποψης δομικής και στατικής ετοιμόρροπου κτιρίου από τις 2 Φεβρουαρίου 2015 (Υπηρεσία Δόμησης Αριθ. Πρωτ. 65/2-2-2015) και μέχρι σήμερα ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια σύμφωνα με την θετική εισήγηση της Επιτροπής.
 

Το δεύτερο κτίριο βρίσκεται πλησίον του κτιρίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, Άγιος Παντελεήμων – Παλιά Αστυνομία, για το οποίο άμεσα πρέπει να συγκληθεί Επιτροπή και να προβεί σε ανάλογη αυτοψία.

Οι γείτονες – δημότες ζητούν άμεση παρέμβαση του Δήμου και να τηρηθεί άμεσα η σχετική νομοθεσία περί επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων και να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των ίδιων και γενικά των διερχόμενων.