ΠολιτικήΑρχείο

Το φίδι θα δαγκώσει τον Καμπόσο;

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το ακροδεξιό παραλήρημα του Δημήτρη Καμπόσου, με τον ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας να τοποθετείται επίσημα, εκφράζοντας την οργή του για τα όσα ειπώθηκαν περί εμφυλίου, χωρίς ωστόσο να απαντά επί της ουσίας, αφήνοντας τους πολίτες να κρίνουν από μόνοι τους.

Οι αντιδράσεις πηγάζουν κυρίως με αφορμή την τοποθέτηση του δημάρχου Άργους – Μυκηνών σε πρόσφατη εκδήλωση για την παρουσίαση βιβλίου των εκδόσεων “Πελασγός”, όπου ο ο Δ. Καμπόσος, μεταξύ άλλων, καταφέρθηκε κατά του ΕΑΜ και των αγωνιστών της Αριστεράς.

Άλλωστε με αφορμή το ίδιο περιστατικό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ζητήσει με ανακοίνωσή του από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματός του για όσα είπε κατά την εκδήλωση.

Όπως αναφέρεται στην τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: 
«Δεν πρόκειται να απαντήσουμε ποτέ, ούτε να εμπλακούμε σε κανενός είδους διάλογο με άτομα σαν τον Δήμαρχο Άργους ή άλλους με παρόμοιες πολιτικές πεποιθήσεις. Τα διχαστικά κηρύγματα, τον εκθειασμό των Nαζί και των ταγματασφαλιτών, το «ξέπλυμα» των προδοτών της Κύπρου και της Χούντας, τους υβριστές του Μακάριου, τους έχει ανεπίστρεπτα κρίνει η Ιστορία κι ο Ελληνικός λαός.

Να τον χαίρεται η ΝΔ που τον στήριξε για Δήμαρχο Άργους και τον έχει μέλος της. Να της θυμίσουμε μόνο πως όποιος φίδι στον κόρφο του θρέφει, δαγκωμένος θα βρεθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα φορέας και κύριος εκφραστής της προοδευτικής και δημοκρατικής πολιτικής σκέψης. Αυτά τα φασιστικά παραληρήματα του παρελθόντος μας προκαλούν αποστροφή και λύπηση.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ είναι μια Δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας και στοχεύει στο να ενώσει κι όχι να διχάσει τους Έλληνες».