ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Έχει νόημα η φύλαξη των σχολείων στο Άργος;

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ 8μηνης κοινωφελούς εργασίας, διέθεσε φύλακες σε σχολεία του Δήμου κατά τις ώρες λειτουργίας τους αλλα και τις ώρες που διατίθενται σε συλλόγους για αθλητικές ή άλλες δραστηριότητες των παιδιών.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η εποπτεία και η άμεση ενημέρωση της αστυνομίας για περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών από εξωσχολικούς που θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά και γενικά η φύλαξη των εγκαταστάσεων. 

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί σοβαρά περιστατικά με δράστες εξωσχολικούς την ώρα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ο δήμος αποφασίζει να διαθέσει προσωπικό σε μία μάλλον αχρείαστη αποστολή, αφού εκεί που υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες είναι σε άλλους τομείς, όπως σε απλά τεχνικά έργα, στην συντήρηση του οδικού δικτύου και στην καθαριότητα.

Είναι να απορεί κανείς για το πως επιλέγεται να αξιοποιηθεί το επιπλέον προσωπικό που εισέρευσε στις τάξεις του Δήμου από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ…