ΚοινωνίαΑρχείο

7 δάσκαλοι για μία τάξη στη Νέα Κίο!

Χωρίς δασκάλα έμεινε ένα από τα δύο τμήματα της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου. Ο λόγος η απόσπαση ενός εκπαιδευτικού η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα αντικατασταθεί. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση ΠΕ Αργολίδας δε δήλωσε το κενό στο ΥΠΠΕΘ με αποτέλεσμα 7 δάσκαλοι να συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο τους στη ΣΤ’ τάξη στα «βασικά μαθήματα»(πλην των μαθημάτων ειδικοτήτων),προκειμένου να μπαλωθεί η έλλειψη δασκάλου – υπευθύνου τάξης.

Αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του 12θέσιου δημοτικού σχολείου Ν. Κίου επισκέφτηκαν τον Διευθυντή ΠΕ Αργολίδας την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και απαίτησαν το αυτονόητο, δηλαδή την άμεση πρόσληψη από ΥΠΠΕΘ δασκάλου για την κάλυψη του λειτουργικού κενού στο τμήμα της ΣΤ’ τάξης.

Η διοίκηση δεν δεσμεύτηκε για τίποτα και μετέφερε την ευθύνη στους γονείς να επιλέξουν ή την πρόσληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού και για λίγες ώρες μόνιμος εκπαιδευτικός θα διατίθεται για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού ωραρίου σε άλλη σχολική μονάδα ή τρεις μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα συμπληρώνουν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο στη ΣΤ’ τάξη χωρίς την πρόσληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού-δασκάλου-υπευθύνου τάξης, προκειμένου να μη διδάσκουν 7 δάσκαλοι στο τμήμα.

Οι εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας ότι κάθε τάξη θα έχει τον δάσκαλο της, απ’ ότι φαίνεται μένουν στα λόγια…