ΡεπορτάζΑρχείο

Γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ στο Άργος

Τιμώντας αυτούς που πριν από 76 χρόνια πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και όχι αυτούς που συναθροίζονται στις εξέδρες για να “εισπράττουν χειροκροτήματα σε κάτι που δεν συμμετείχαν”, παρέλασαν οι μαθήτριες και οι Μαθητές του Δήμου Άργους-Μυκηνών στο Άργος.

Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και φέτος οι παραδοσιακές ενδυμασίες κυρίως του Λυκείου Ελληνίδων Άργους που έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα στην παρέλαση. Η διακοπή της βροχής επέτρεψε να γίνει αψεγάδιαστη η παρέλαση των παιδιών.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος μετά το τέλος της παρέλασης τόνισε: “Μπράβο στα παιδιά του δήμου μας. Τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο του ΟΧΙ που παρέμεινε ΟΧΙ !!! Χρόνια πολλά να ζήσουμε και να αποδίδουμε τιμές σ αυτούς που μας έκαναν υπερήφανους με τους αγώνες και τη θυσία τους”.

Αντιδράσεις από πολιτικές παρατάξεις δεν υπήρξαν παρά μόνο μια ανακοίνωση αφισοκολλημένη σε διάφορα μέρη του κέντρου που καταφερόταν πολιτικά κατά του Δημάρχου Άργους και μερικών ακόμα προσώπων, κυρίως του ακροδεξιού χώρου. Η υπογραφή στην αφισέτα ήταν από μια άγνωστη οργάνωση ή παράταξη με την ονομασία “ΟΠΛΑ”. Προφανώς πρόκειται για μια αντίδραση στο ακροδεξιό παραλήρημα όσων συμμετείχαν σε μια παρουσίαση ενός βιβλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Άργους “Μέγας Αλέξανδρος”, αλλά αποτελούσε και κριτική στο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής.

Οι εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου αποτέλεσαν ευκαιρία σε γνωστούς και φίλους να βρεθούν στο κέντρο του Άργους δίνοντας την ελπίδα πως η εμπορικότητα της πόλης μπορεί να στηριχθεί από τους δημότες του Δήμου Άργους-Μυκηνών.