ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Να έρθουν ή να μην έρθουν πρόσφυγες στα Ίρια;

Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο κοινοτικό κατάστημα των Ιρίων το Σάββατο 29 Οκτωβρίου για το θέμα που έχει ανακύψει με την φημολογούμενη εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Στη συνάντηση που συμμετείχαν οι αρχές του τόπου, κάτοικοι και επαγγελματίες των Ιρίων ο Δημήτρης Κωστούρος τόνισε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι συγκεκριμένο και ξεκάθαρο αν και πότε θα εγκατασταθούν μετανάστες στην περιοχή.

Ήταν ιδιαίτερα καυστικός ότι το θέμα δεν προσφέρεται για λαϊκισμούς και προσωπική πολιτική εκμετάλλευση, παρά το γεγονός ότι κάποια άτομα φασιστικών αντιλήψεων επιχείρησαν να το κάνουν, προκαλώντας αναίτια σύγχυση στους παρευρισκόμενους.

Με αίσθημα της ευθύνης επεσήμανε ότι αν και δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου και δεν ερωτάται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ,ο Δήμος θα είναι στις επάλξεις για κάθε εξέλιξη του θέματος και φυσικά αλληλέγγυος στο πλευρό των δημοτών.

Σε περίπτωση πάντως που έρθουν πρόσφυγες, αν και αυτό δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα προς το παρόν, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα διασφαλίζουν την υγεία, την ασφάλεια, την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, τον τουριστικό χαρακτήρα του τόπου (χρονοδιάγραμμα παραμονής) και την ήρεμη ζωή των κατοίκων.

Να τονιστεί πως με την πολύμηνη παραμονή των προσφύγων σε Λυγουριό και Πορτοχέλι όχι μόνο δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα αλλά αντίθετα τονώθηκε η οικονομία της περιοχής και ωφελήθηκαν οικονομικά ορισμένοι ξενοδόχοι σε περίοδο τουριστικής «ξηρασίας».