ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Όλη η Πελοπόννησος μία έκθεση!

Ενθουσιασμένος και περήφανος για την ευόδωση της προσπάθειας συνένωσης, ενίσχυσης και προβολής της επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου που ξεκίνησε από το 2011 δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo» την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, όπου συμμετέχουν τα επιμελητήρια και επιχειρήσεις από την Αρκαδία, την Αργολίδα, την Αχαΐα, την Ηλεία, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

Η έκθεση που διοργανώνεται από τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και την Περιφέρεια, εγκαινιάστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.
 

Πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός και ένα μεγάλο ταξίδι, που ξεπερνά τοπικιστικές αντιλήψεις για την ανάπτυξη και υπακούει στην πολιτική κατεύθυνση ενίσχυσης της περιφερειακής οικονομίας της Πελοποννήσου τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι το ταξίδι αυτό με τα επιμελητήρια δεν ήταν εύκολο εξαρχής. Ξεπεράστηκαν ωστόσο προβλήματα και προβληματισμοί και έχει εδραιωθεί πνεύμα εμπιστοσύνης που αποδίδει ορατά επιτυχημένα αποτελέσματα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην τοποθέτησή του, αφού χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την παρουσία του Προέδρου της ΔΕΘ – ΣΕΠΕ – Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΘ, «με σκοπό τη συγκρότηση του φορέα διαχείρισης ενός θεσμού που φιλοδοξούμε να μετατραπεί σε κυρίαρχη έκθεση της Νοτίου Ελλάδας».
 

Κατά τη συνεδρίαση της 2ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020», ανακοίνωσε επίσης ο κ. Τατούλης, λήφθηκε απόφαση για τη δημιουργία περιφερειακού ταμείου ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα παρέχει ρευστότητα και εγγυήσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η Περιφέρεια σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει δώσει δείγματα επιτυχίας και μάλιστα σε πολύ δύσκολους καιρούς, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Τατούλης και σχολιάζοντας τη διαχείριση του ΕΣΠΑ σημείωσε ότι είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και αυτό αναγνωρίζεται από τη σημερινή Κυβέρνηση.
 

«Ο νέος προβληματισμός αυτή τη στιγμή στα πολιτικά στελέχη είναι η πρόταση της Ένωσης Περιφερειών για τη μετατροπή της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση, την οποία θα πρέπει να αγκαλιάσει και να υποστηρίξει έμπρακτα όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας» τόνισε στο κλείσιμο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου, παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας και Γιάννης Μανιάτης, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος.