ΠολιτισμόςΑρχείο

Θα ασχοληθεί η νέα υπουργός Πολιτισμού με τον Αη Γιώργη;

Με επιστολή του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου ζητά να οριστεί συνάντηση με τη νέα Υπουργό Πολιτισμού Λύδια Κονιόρδου, προκειμένου να συζητηθούν τα γνωστά θέματα στατικότητας και επικινδυνότητας του ιστορικού ναού.

Το πόσο ευάλωτος είναι ο Αη Γιώργης φάνηκε και από την χθεσινή βροχόπτωση όπου και πλημμύρισε μέρος του ναού. Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο και εφημέριο του Ιερού ναού π. Ελευθέριο Μίχο και εστάλει προς τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα ώστε να μεριμνήσει για τη συνάντηση με την αρμόδια υπουργό.

Την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του εκκλησιαστικού συμβουλίου ζητά και ο Γιάννης Μανιάτης με την κατάθεση του θέματος και της επιστολής του εφημέριου του ναού π. Ελευθέριου Μίχου, προς την Υπουργό.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής τα προβλήματα της στατικότητας και η επικινδυνότητα πιθανής κατάρρευσης τμημάτων του ναού και του διπλανού Ενετικού κτιρίου οξύνθηκαν από την χθεσινή έντονη βροχόπτωση, αλλά και την έλλειψη άμεσων δράσεων από το Υπουργείο στις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις και εκκλήσεις του συμβουλίου και τοπικών αρχών. Γι’ αυτό ζητείται η άμεση συνδρομή από το Υπουργείο όσο είναι ακόμη νωρίς…

Ανάλογο αίτημα έχει υποβάλλει και ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός.