ΚοινωνίαΑρχείο

Η τεχνική έκθεση Ζάγκα για το κυπαρίσσι

Στη διάθεση του δήμου Άργους – Μυκηνών είναι η τεχνική έκθεση που συνέταξε ο καθηγητής Θεοχάρης Ζάγκας, μετά την αυτοψία που διενεργήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου στο κυπαρίσσι της κεντρικής πλατείας του Άργους, έπειτα από πρόσκληση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου.

Η έκθεση αναφέρει καταρχάς τα χαρακτηριστικά του δέντρου βάσει των οποίων χαρακτηρίζεται σημαντικό και μνημειακό, προτείνει τρόπο αντιστήριξης και καταλήγει σαφώς με την πρόταση «Σε καμία περίπτωση στην παρούσα φάση δε θα πρέπει να υλοτομηθεί το συγκεκριμένο δέντρο». Αυτό συμπεραίνεται μέσω άλλων από το συντελεστή λυγερότητας του δέντρου, ο οποίος είναι 27,77. Δέντρα με συντελεστή λυγερότητας κάτω του 50, χαρακτηρίζονται ως πολύ σταθερά. Επιπροσθέτως η ζωτικότητα και η κατάσταση υγείας του δέντρου χαρακτηρίζονται ως πολύ καλές.

Η δημοτική αρχή μέχρι σήμερα επιμένει ότι το δέντρο πρέπει να υλοτομηθεί γιατί είναι επικίνδυνο, καταθέτοντας παράλληλα έγγραφα από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον Δημήτρη Νικητόπουλο που πλέον έχει ως σύμμαχο και την έκθεση του καθηγητή.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ