ΨυχαγωγίαΑρχείο

Big brother στο Άργος!

Χιλιάδες web κάμερες μεταδίδουν καθημερινά πανοραμικά αξιοθέατα, λίμνες, πάρκα, παραθαλάσσια θέρετρα, πλατείες, μνημεία και οτιδήποτε αξιοθαύμαστο η φύση, η ιστορία και η αρχιτεκτονική μας προσφέρουν γενναιόδωρα.

Πλέον μία τέτοια υπάρχει και στο Άργος και καταγράφει 24 ώρες το 24ωρο ότι κινείται, πετάει ή …κολυμπάει στην Πλατεία Ομονοίας (ή Αγίου Πέτρου αν προτιμάτε). Η Live μετάδοση γίνεται από ξενοδοχείο της πλατείας που φιλοξενεί την υψηλής ανάλυσης web κάμερα, η οποία αναλαμβάνει να ψυχαγωγήσει το φιλοθεάμων κοινό.

Θεωρητικά στόχος είναι η τόνωση του τουρισμού αφού τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι ιστοσελίδες που καλύπτονται από ζωντανές web κάμερες είναι αυτές τις οποίες οι χρήστες του διαδικτύου επισκέπτονται πιο συχνά, αφού ότι είναι τεχνολογικά καινοτόμο τραβάει περισσότερο το ενδιαφέρον. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε ότι όλο και περισσότερο κοινό επιλέγει μέσα από το ίντερνετ τον προτεινόμενο προορισμό για τις διακοπές του, θα μπορούσε μία web κάμερα που είναι τοποθετημένη σε περίοπτη θέση και δύναται να μεταφέρει συναισθήματα, να προσφέρει μία καλή πρώτη εντύπωση.

Βέβαια σε μία κλειστή κοινωνία όπου το κουτσομπολιό δίνει και παίρνει θα μπορούσε ίσως να προσφέρει και άλλα πράγματα, όπως ένα 24ωρο ψυχαγωγικό πρόγραμμα ή ακόμα και live αστυνομικό ρεπορτάζ…

Όποιος επιθυμεί να απολαύσει το «Big Brother» στην πόλη του Άργους δεν έχει παρά να πατήσει ΕΔΩ. Επίσης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και ένα timelapse video με την σύνοψη προηγούμενων επεισοδίων!

Πάντως η εταιρία Skyline που ανέλαβε να τοποθετήσει την κάμερα στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, για να μην νοιώθουμε μοναξιά, έχει ήδη φροντίσει να απλώσει τα δίχτυα της σε άλλες 27 πόλεις της Ελλάδας, και όχι μόνο…  

 

Live Μετάδοση από το Άργος