ΚοινωνίαΑρχείο

Σε αναστροφή του αρνητικού κλίματος ευελπιστεί ο Δαμούλος

Εύχομαι το 2017 η ελληνική επιχειρηματικότητα να βρει το βηματισμό της εξόδου από την ύφεση και να επανέλθει η χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Το 2016 ήταν ένα έτος που χαρακτηρίστηκε από οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα και από δυσμενείς εξελίξεις και καταστάσεις οι οποίες επηρέασαν αρνητικά την αγορά και την επιχειρηματική κοινότητα.

Έχοντας γνώση, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, μέσα από τις διαρκείς συναντήσεις μου με φορείς της αγοράς, επιχειρηματίες, εργαζόμενους, ανέργους, καθώς και μέσα από τη συμμετοχή μου σε επιχειρηματικές συναντήσεις και συνέδρια στο εξωτερικό, τα σημαντικά προβλήματα που έχουν κυριεύσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία και λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, θα ήταν μάλλον ουτοπικό να ισχυριστώ ότι τα χειρότερα πέρασαν.

Το Επιμελητήριο Αργολίδας τη  χρονιά  που  πέρασε  στάθηκε  δίπλα  στον  επιχειρηματία της  Αργολίδας   στηρίζοντας τον, με συνεχείς ενημερώσεις για τα επενδυτικά προγράμματα, με προγράμματα κατάρτισης και  εκπαίδευσης, με συχνές παρεμβάσεις σε καίρια ζητήματα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα αλλά και με πολλές ενημερωτικές ημερίδες.   

Εύχομαι το 2017 να αναστραφεί αυτό το αρνητικό κλίμα που βιώνουμε τα τελευταία έξι χρόνια και  να  μπορέσει η ελληνική επιχειρηματικότητα να βρει το βηματισμό της εξόδου από την ύφεση και να  επανέλθει η χώρα μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Εύχομαι και ελπίζω να μπορέσουμε να ατενίσουμε το 2017 με αισιοδοξία. Αυτό μπορεί να συμβεί, μονάχα, εάν διασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες για την δημιουργία της ανάπτυξης, την αναχαίτιση της ύφεσης, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και εν γένει την έξοδο της χώρας μας από τη κρίση.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις, όσες έχουν αντέξει, έχουν ανάγκη να λειτουργήσουν σε ένα βιώσιμο περιβάλλον που θα τους βοηθήσει να πατήσουν στα πόδια τους, να ενδυναμωθούν, να σχεδιάσουν το μέλλον τους και να δραστηριοποιηθούν μέσα σε ένα σταθερό και αξιόπιστο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.