ΠολιτικήΑρχείο

Τι φταίει που επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στο ΠΑΣΟΚ

Ο Παύλος Χρηστίδης εμφανίστηκε σήμερα στον  ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, όπου και μίλησε για την πολιτική επικαιρότητα.

Για την επίθεση που δέχθηκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. χθες στα γραφεία του στη Χαριλάου Τρικούπη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέφερε:

«τους τελευταίους 15 μήνες έχουμε δεχθεί πάνω από 20 επιθέσεις, σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο δεχόμαστε επιθέσεις με μολότοφ, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Γιώργος Αρβανιτίδης, ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε κοντέψει να χάσει τη ζωή του όταν έσκασαν οι μολότοφ πάνω του. Από εκεί και πέρα, το χθεσινό είναι κάτι πολύ διαφορετικό, μιλάμε για μία επίθεση στην οποία ο δράστης ήθελε νεκρό, με βολή κατά βολή επίθεση. Είναι μια επίθεση σε ανθρώπους οι οποίοι κάνουν τη δουλειά τους, το καθήκον τους και σε μια περιοχή στην οποία εργάζονται, κατοικούν και επισκέπτονται δεκάδες καθημερινά. Επομένως, νομίζω, ότι πέρα των δεδομένων πολιτικών ευθυνών, ξέρετε, η συζήτηση με τον κ. Τόσκα και η ενημέρωση προς τον κ. Τσίπρα έχει γίνει πάρα πολλές φορές, είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε όλα τα πολιτικά κόμματα ενιαία μαζί με τον κόσμο ο οποίος εργάζεται και επισκέπτεται την περιοχή των Εξαρχείων. Δε νοείται στο κέντρο της Αθήνας – και σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας-  να υπάρχει ένα γκέτο αυτή τη στιγμή στην οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν αστυνομικοί, για να κάνουν τις έρευνές τους ».

Συνέχισε ο Παύλος Χρηστίδης λέγοντας «θυμούνται όλοι πάρα πολύ καλά ότι πάντοτε όταν γίνονται επιχειρήσεις στα Εξάρχεια οι οποίες έχουν και αποτελέσματα, υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια άνθρωποι και στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. οι οποίοι ξημεροβραδιάζονταν έξω από τη ΓΑΔΑ μιλώντας για δικαιώματα, όμως, όταν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα της ασφάλειας και της προστασίας του πολίτη, οφείλουμε να σεβόμαστε το Σύνταγμα και τους νόμους. Επομένως, καλό θα είναι κάποια στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να είναι πιο προσεκτικά. Ξέρουμε ότι για 15 μήνες έχουμε κάθε βδομάδα επιθέσεις. Γι’ αυτό την κ. Αναγνωστοπούλου δεν την άκουσα να λέει κάτι.»

Στη συνέχεια ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δήλωσε: «δεν θέλω να μπω σε σενάρια ειδικών σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με τα Εξάρχεια. Για εμάς,  είναι θέμα ανικανότητας του αρμόδιου Υπουργού, ο συγκεκριμένος Υπουργός έχει και σύνδρομο απέναντι στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Επαναλαμβάνω ότι είναι θέμα ανικανότητας.»

Ο Παύλος Χρηστίδης συνέχισε λέγοντας «υπάρχει το πολιτικό κλίμα για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά και νομίζω ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αυτού του είδους το επιχειρησιακό σχέδιο που θα αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα, ακριβώς γιατί εκτός από το ζήτημα της τρομοκρατίας και της επίθεσης της οποίας έγινε χθες είναι πάρα πολύ σημαντικό, υπάρχουν και πάρα πολλά ακόμα θέματα. Όμως, εδώ θέλω να σας πω ότι αυτή η επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού ο οποίος έκανε τη δουλειά του και ο οποίος ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του και δεν κινδυνεύει είναι μια επίθεση την οποία οφείλουμε να τη δούμε με πολύ μεγάλο μάτι και με πολύ μεγάλη προσοχή. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι εκείνη την ώρα πάνε στη δουλειά τους, κάνουν τη δουλειά τους, είναι σε μια περιοχή η οποία είναι πολύ ζωντανή κι εμείς τη βλέπουμε ως κομμάτι της καθημερινότητας την ευρύτερη περιοχή και είναι κάτι το οποίο θέλουμε να υπερασπιστούμε κιόλας σε απόλυτο βαθμό».

Τέλος, στο σχολιασμό του για την τρομοκρατική επίθεση συμπλήρωσε «όταν υπάρχει ανικανότητα είναι δεδομένο ότι κάποιος πρέπει να έχει την πολιτική διαχείριση να αλλάξει τις συνθήκες, επομένως, νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του κι αναλόγως να δράσει».

Για τη μήνυση του κ. Καμμένου:

Ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε «έχει κάθε δικαίωμα ο κ. Καμμένος να καταθέτει μήνυση αν νιώθει ότι θίγεται ο ίδιος και η οικογένειά του, αλλά η διαδικασία αυτόφωρου για δημοσιογράφους είναι πρωτόγνωρη και θυμίζουν μαύρες μέρες για τη δημοκρατία και νομίζω ότι πρέπει όλοι να το καταδικάσουμε. Δεν είδαμε να είναι το ίδιο ευαίσθητος ο Καμένος, σε θέματα δυσφήμισης και σίγουρα μιλάμε για τον πολιτικό ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας, ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αρχηγός της 17 Νοέμβρη.».

Τέλος, για την έκδοση των Τούρκων ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είπε: «είναι πολύ σημαντική η εισήγηση της Εισαγγελέως. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να εκδοθούν, από εκεί και πέρα σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και περιμένουμε την απόφασή της».