ΟικονομίαΑρχείο

Ευκαιρίες τον Σεπτέμβρη στο Ναύπλιο

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουρισμού, μία τετραμελής οικογένεια για να περάσει μία εβδομάδα οικονομικών διακοπών σε κάποιο νησί των Κυκλάδων (προφανώς όχι στα κοσμοπολίτικα) θα χρειαστεί 
να ξοδέψει περίπου 1.660 ευρώ.

Σε ότι αφορά την διαμονή τα ποσά πέφτουν σημαντικά για το μήνα Σεπτέμβρη, με τιμές που ξεκινούν από 18 ευρώ, ωστόσο τα ακτοπλοϊκά παραμένουν πανάκριβα. Αντίθετα υπάρχουν καλές προσφορές σε ότι αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια.

Oι κοντινοί προορισμοί, όπως η Αργολίδα, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του 
χαμηλότερου κόστους μεταβάσης, αφού πρώτα εκλαϊκεύσουν τις τιμές τους.

Ήδη οι ξενοδόχοι του Ναυπλίου που για το μήνα Αύγουστο είναι κλεισμένοι, ρίχνουν τις τιμές για τον Σεπτέμβρη ξεκινώντας από τα 31 ευρώ, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν την πληρότητα σε υψηλά επίπεδα και τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Διακοπές στο Ναύπλιο τον Σεπτέμβρη

Εκτός από το Ναύπλιο η Trivago έψαξε και βρήκε ποιοί ακόμα ελληνικοί προορισμοί κυμαίνονται από 18 έως 38 ευρώ, σε ότι αφορά την διαμονή για διακοπές τον Σεπτέμβρη.

Η Σκιάθος υπόσχεται μοναδικές αναμνήσεις στα μέσα του Σεπτεμβρίου, με τιμές σε καταλύματα από μόλις 18 ευρώ, ενώ στην Σκόπελο, με μοναδικές φυσικές ομορφιές, ιστορία και πολιτισμό οι τιμές στα μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινούν από 20 ευρώ.

Μόλις από τα 19 ευρώ ξεκινούν οι τιμές στο νησί των ανέμων, τη Μύκονο, ενώ στον έτερο εξαιρετικά δημοφιλή ελληνικό προορισμό, τη Σαντορίνη, ξενοδοχεία στα Φηρά για τα μέσα Σεπτεμβρίου ξεκινούν από 38 ευρώ.

Μια εξαιρετική επιλογή για τα μέσα Σεπτεμβρίου είναι και η Ρόδος, με τις καστροπολιτείες της, τα κοσμοπολίτικα θέρετρα του νησιού, τις έρημες παραλίες και τα γραφικά χωριά. Κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου μάλιστα υπάρχουν δωμάτια από 16 ευρώ.

Στη Μήλο και τον Αδάμα, το κύριο λιμάνι της, ο επισκέπτης θα συναντήσει τα κλασσικά κατάλευκα σπιτάκια με τις μικρές ανθοστόλιστες αυλές, τα στενά ήσυχα σοκάκια και φυσικά τη γαλήνια θέα του ατελείωτου γαλάζιου, με τιμές από μόλις 27 ευρώ.

Στη Δυτική Ελλάδα, η Νικιάνα στη Λευκάδα, στους πρόποδες του βουνού των Σκαρών αποτελεί επίσης έναν πολύ δημοφιλή προορισμό με τιμές ξενοδοχείων μόλις 22 ευρώ. 

Αντίστοιχα, η γραφική Πάργα, που συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον χρόνο με το χρόνο, ο επισκέπτης μπορεί να βρεί δωμάτιο από 27 ευρώ.

Ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, η πόλη των Χανίων, με την πλούσια ιστορία και τη φυσική ομορφιά, περιμένει να φιλοξενήσει τους επισκέπτες της μετά τα μέσα Σεπτέμβρη από μόλις 29 ευρώ.

Στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, οι τιμές των δωματίων για τα μέσα του Σεπτεμβρίου ξεκινούν από 30 ευρώ το άτομο.