ΚοινωνίαΑρχείο

Εκκλησία: Έτοιμοι Ιεράρχες να χτυπήσουν τις καμπάνες πένθιμα τα Χριστούγεννα!

Με το δάχτυλο στην …καμπάνα είναι, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, Ιεράρχες που απειλούν να χτυπήσουν πένθιμα τις καμπάνες τα Χριστούγεννα αν δεν αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης για τη λειτουργία των Εκκλησιών ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης. 

Ενόψει μάλιστα και της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιερά Συνόδου την προσεχή Τρίτη, η Εκκλησία περιμένει καλύτερη πρόταση για το άνοιγμα των ναών, προκειμένου να συμμαζέψει και Ιεράρχες που βρίσκονται ήδη στα “κάγκελα” και είναι έτοιμοι να παραβιάσουν την απόφαση , λειτουργώντας τους ναούς με μέτρα προστασίας και αριθμό πιστών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα των ναών.

Αν και η Εκκλησία, όπως λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι κατανοεί το θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας, διεργασίες και συζητήσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας των ναών, που προβλημάτισε έντονα την πλειονότητα των Μητροπολιτών, που αναμένεται να ασκήσει πίεση κατά τη διάρκεια εργασιών της ΔΙΣ. 

Η πρόταση που έχει γνωστοποιηθεί για τις γιορτές προβλέπει ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων (9) σε όλες τις εκκλησίες και έως εικοσιπέντε (25) ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Επίσης ότι τα Θεοφάνεια, δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός των υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.