ΠολιτικήΑρχείο

Δεύτερη ευκαιρία μετ’ εμποδίων

Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου με θέμα την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σχολείο και ευρύτερα τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.


Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού, όπου διαπίστωσα από κοντά τη σημαντικότατη δουλειά που γίνεται χάρη στις τεράστιες προσπάθειες ολόκληρης της εκπαιδευτικών του σχολείου, αλλά και συζήτησα τα σοβαρότατα προβλήματα που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ενδεικτικά επισημαίνω τις μεγάλες ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, καθώς μόλις 3 καθηγητές και 2 εθελοντές διδάσκουν σε 80 μαθητές. Από τους 3 καθηγητές ο ένας είναι ο Διευθυντής και ο δεύτερος ο υποδιευθυντής, που έχουν παράλληλα και διοικητικά καθήκοντα. Σημειώνω ότι ο υποδιευθυντής τοποθετήθηκε μόλις προχθές στο σχολείο, δηλαδή στο μέσο της χρονιάς και παράλληλα αποχώρησε μια καθηγήτρια που τοποθετήθηκε σε ΔΙΕΚ ως υποδιευθύντρια.

Επισημαίνω ακόμη την αδυναμία αγοράς εκπαιδευτικών υλικών, υλικών καθαριότητας και καυσίμων για τη θέρμανση του σχολείου καθώς δεν υπάρχουν οι πόροι στους σχετικούς κωδικούς. Ενώ μάλιστα στο σχολείο φοιτούν μαθητές με αναπηρία, ο ανελκυστήρας δεν λειτουργεί γιατί δεν μπορεί να γίνει η απαραίτητη συντήρησή του για οικονομικούς λόγους. Ακόμα και ο καθαρισμός του σχολείου, γίνεται από μαθητές και καθηγητές λόγω έλλειψης καθαριστριών.

Όπως μάλιστα πληροφορούμαι, αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και η πλειονότητα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Στους μαθητές αυτούς που αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να κυνηγήσουν μια δεύτερη ευκαιρία συχνά μέσα σε πολλαπλώς αντίξοες συνθήκες, με πολλούς να έχουν κατορθώσει να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στο λειτούργημά τους, η πολιτεία πρέπει να σταθεί αρωγός, διασφαλίζοντας τουλάχιστον τα απολύτως απαραίτητα για την απρόσκοπτη λειτουργία αυτών των σχολείων.

Με Ερώτηση λοιπόν που κατέθεσα σήμερα προς τον Υπουργό Παιδείας, ζητώ να δεσμευθεί για άμεσες συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων αυτών που εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού, αλλά και των αντίστοιχων στα υπόλοιπα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας”.