ΚοινωνίαΑρχείο

Οι δάσκαλοι της Αργολίδας καταγγέλουν

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας  καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμού που έζησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Νέου Ικονίου στο Πέραμα.

Μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπόδικο βουλευτή Γιάννη Λαγό προσπαθούσαν από το πρωί με την παρουσία τους έξω από το σχολείο να σπείρουν τον τρόμο με αφορμή την απόφαση για τη λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (Δ.Υ.Ε.Π.). Το μεσημέρι, λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη των φορέων για την εφαρμογή του προγράμματος, με τους μαθητές του ολοήμερου τμήματος εντός του σχολείου, εισέβαλαν στην αυλή γρονθοκοπώντας, κλοτσώντας και προπηλακίζοντας με χυδαίες και φασιστικές εκφράσεις, εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται από τους φασίστες. Αγωνίζονται για να κρατήσουν ζωντανή τη δημόσια εκπαίδευση που η πολιτεία έχει εγκαταλείψει, υπερασπίζονται με αξιοπρέπεια τον παιδαγωγικό τους ρόλο, τα εργασιακά τους δικαιώματά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, πατρίδας.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες! Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα κατατρεγμένα παιδιά που βίωσαν τον πόλεμο, τη φτώχεια και την προσφυγιά για τα οποία  τα ίδια δεν φέρνουν καμία ευθύνη. Τους καλεί να απομονώσουν τις ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές.

Η κυβέρνηση, οφείλει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκπαίδευση και την υγεία όλων των μαθητών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και για την προστασία των εργαζομένων στα σχολεία.  Είναι αδιανόητο το βάρος και αυτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας να πέφτει αποκλειστικά και μόνο στις πλάτες του μαχόμενου εκπαιδευτικού.