ΕκδηλώσειςΑρχείο

Τέσσερις ταξιδιώτες στο Ναύπλιο

Το Φουγάρο, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας, πραγματοποιεί σειρά παρουσιάσεων τεσσάρων συγγραφέων με πλούσιο ποιητικό, πεζογραφικό, δοκιμιακό και μεταφραστικό έργο. Πρόκειται για δημιουργούς που έχουν διακριθεί για την επιτυχία τους σε περισσότερους από έναν τομείς της λογοτεχνίας.

Τα events θα λάβουν χώρα στην Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου από τις 15 Φεβρουαρίου ως τις 30 Μαρτίου.
 

15 Φεβρουαρίου

Ο Γιώργος Βέης, διπλωμάτης καριέρας, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Unesco, βραβευμένος για την ποίησή του, υπήρξε ένας ακούραστος ταξιδιώτης από το Μανχάταν ως το Χαρτούμ, από την Σιγκαπούρη στο Βιετνάμ, στην Καμπότζη, στην Κίνα, στη Μογγολία, μια διαρκής μετακίνηση που κάλυψε εντέλει και τις πέντε ηπείρους. Η παρουσία του στο Φουγάρο θα είναι μια περιήγηση στο πολύπλευρο έργο του με αναφορές σε ανέκδοτα κείμενα και ποιήματά του.

2 Μαρτίου

Ο Δημήτρης Καλοκύρης, μεταφραστής του συνόλου του ποιητικού έργου του Λουίς Μπόρχες, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, ποιητής και πεζογράφος, είναι γνωστός για το ζωγραφικό έργο του, σειρές κολάζ, που εμπλουτίζουν το ελληνικό εικαστικό πεδίο. Το λογοπαίγνιο και η σάτιρα διατρέχουν το έργο του.

16 Μαρτίου

Ο Φίλιππος Δρακονταειδής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος και μεταφραστής κλασικών έργων από τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά, ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του από το Ναύπλιο ως διευθυντής του παραρτήματος του Γαλλικού Ινστιτούτου στην πόλη. Στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών, σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού, εργάστηκε σε 33 χώρες και το συγγραφικό του έργο έχει επηρεαστεί από αυτή τη διαδρομή.

30 Μαρτίου

Ο Μιχάλης Γκανάς είναι αναγνωρισμένη ποιητική προσωπικότητα. Η ιδιαίτερη διασύνδεση της νοσταλγίας της γενέθλιας γης της Ηπείρου με την ανάγκη διάσωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και εντιμότητας στον σύγχρονο κόσμο είναι η συμβολή του στα σύγχρονα γράμματα. Τελευταίο έργο του η πρωτότυπη νέα Οδύσσεια, όπου ο Γκανάς ξαναγράφει και ξαναλέει το ομηρικό έπος με τον δικό του τρόπο, βάζοντας στο κείμενο στοιχεία της γλωσσικής μας παράδοσης.

 

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας: 15/2 – 2/3 – 16/3 – 30/3 19:30μμ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 2752047380, [email protected]