ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ξαναθυμήθηκαν το φαρμακείο του Βοναφίν

Τακτικό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου (19:00) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. 

Μεταξύ των 16 θεμάτων είναι και μία υπόθεση που έχει χρονίσει και αφορά την απευθείας αγορά του πρώτου φαρμακείου της Ελλάδας από τον Δήμο Ναυπλιέων για να μετατραπεί σε μουσείο που θα αναπαριστά το φαρμακείο του 1828, ενθυμίζοντας το γεγονός της πρότυπης ταρίχευσης του Καποδίστρια. Το κτίριο ανήκει σε τρεις ενορίες της εκκλησίας και η συζήτηση για την εξαγορά του συντηρείται για πάνω από 5 χρόνια, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι επί της ουσίας…


Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

ΘΕΜΑ   1o

 Περί έγκρισης απευθείας αγοράς του ακινήτου του Πρώτου  Φαρμακείου της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Βας.Κωνσταντίνου και Βελλίνη στη ΔΚ Ναυπλιέων.

ΘΕΜΑ 2ο

Περί παραχώρησης χρήσης αντλιοστασίου στην περιοχή Μάνεση του Δήμου  στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου « έργα & δράσεις τεχνητού εμπλουτισμού υπόγειων υδροφόρων σχηματισμών Αργολικού πεδίου στο νομό Αργολίδος ».

ΘΕΜΑ   3ο

  Επί εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με αίτημα  ρύθμισης στάθμευσης  της Δ/νσης Αστυνομίας Αργολίδας.

ΘΕΜΑ   4Ο

Επί εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με αίτημα  των κ.κ Αγγ. και Αθ. Βιάρρου και Γ. Δεληστάθη για αλλαγή χρήσης κτιρίου από κατοικία σε τουριστικό κατάλυμα (ενοικιαζόμενα δωμάτια ).

ΘΕΜΑ   5Ο

Επί εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με αίτημα  της   κας .Γεωργίας Βασιλείου για αλλαγή χρήσης κτιρίου από κατοικία σε τουριστικό κατάλυμα (ενοικιαζόμενα δωμάτια –διαμερίσματα).

ΘΕΜΑ   6Ο

Επί  εισήγησης στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με αίτημα  των κ.κ Παν. Αντωνοπούλου ,Ι και Αθ. Πατούρα  για αλλαγή χρήσης κτιρίου από κατοικία σε τουριστικό κατάλυμα (ξενοδοχείο παραδοσιακού τύπου).

ΘΕΜΑ   7Ο

Περί αντικατάστασης  μελών στο  Διοικητικό  Συμβούλιο  της ΔΕΥΑΝ.

ΘΕΜΑ   8Ο

Περί  συγκρότησης επιτροπών   σύμφωνα με το Ν. 4412/2016 για  το έτος 2017 και  ανάκληση  της αρ. 35/2017 προγενέστερης απόφασης.

 

ΘΕΜΑ   9Ο

Περί τροποποίησης   της  αρ. 437/2016  ΑΔΣ που αφορά τη μη    παράταση     της   σύμβασης  μίσθωσης ακινήτου  στην ΤΚ Αργολικού.

 

ΘΕΜΑ   10ο

Περί εγκρίσεως συνδιοργάνωσης του 2ου Φεστιβάλ Κιθάρας στο Ναύπλιο και ψήφιση σχετικής  πίστωσης

ΘΕΜΑ   11ο

    Περί  έγκρισης διενέργειας  « προμήθειας  ακανόνιστων  πλακών ή σχιστόλιθων  Καρύστου  » σύμφωνα  με την   αρ. 45/2016  .

ΘΕΜΑ  12ο

Περί  έγκρισης και παραλαβής της  μελέτης : « Τoπογραφική μελέτη  των έργων :    α) προσθήκη   αιθουσών στο Δημ. Σχολείο Ανυφίου και β)   προσθήκη   αιθουσών στο Δημ.Σχολείο Αγ.Τριάδας ».

   ΘΕΜΑ  13ο

Περί  εγκρίσεως συνδιοργάνωσης  του  Αναπλιώτικου   Καρναβαλιού και  ψήφιση  σχετικής πίστωσης.

ΘΕΜΑ  14ο

Περί   τροποποίησης προϋπολογισμού  οικ. έτους 2017.

ΘΕΜΑ  15ο

Περί εγκρίσεως  της  αρ. 2/2016  απόφασης  του  ΔΣ του   ΝΠΔΔ « ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ »   περί   ψήφισης προϋπολογισμού 2017   και Ολοκληρωμένου  Προγράμματος Δράσης.

ΘΕΜΑ  16ο

 Περί  εγκρίσεως χορήγησης  άδειας παραγωγού   πωλητή λαϊκών   αγορών  στον Τάμπαση  Άγγελο του  Κων/νου.