ΠολιτικήΑρχείο

«Ανάκριση» Γκιόλα σε Γκότση (Vid)

Μια σειρά από πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα – αλλά και επισημάνσεις- έθεσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας στον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπο Γκότση, στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Γκιόλας έθεσε ερωτήματα που αφορούσαν τη λειτουργία της επιτροπής, τις παρεμβάσεις της, καθώς και άλλα ζητήματα που σχετίζονται  με την προοπτική προσθήκης και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων κλπ.

Συγκριμένα ο Γιάννης Γκιόλας απηύθυνε, μεταξύ άλλων, τα ερωτήματα:

  • Οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών (μέλος της είναι η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) λαμβάνουν υπ όψη τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας η υπάρχουν περιπτώσεις που εμφανίζονται «ασφυκτικές» ρυθμίσεις οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν αντι-κίνητρα ανάπτυξης?
  • Η Ελληνική οικονομία μετά από χρόνια ύφεσης καταγράφει δείκτες  ανάπτυξης για το 2017. Μπορει και στην Ελλάδα να υπάρξει ένα μοντέλο  συμμετοχικής χρηματοδότησης (όπως σε άλλες χώρες) που θα στηρίξει μικρομεσαίους παραγωγούς και επιχειρηματίες?
  • Πως αξιολογούνται τα ως τώρα αποτελέσματα από τις προσπάθειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ανάπτυξη οργανωμένης αγοράς εταιρικών ομολόγων στο χρηματιστήριο Αθηνών?
  • Υπάρχει επαρκής ενημέρωση των ενδιαφερομένων για νέα, παράλληλα, χρηματοδοτικά, «εργαλεία»?

Περισσότερα για τις ερωτήσεις του Γιάννη Γκιόλα και τις απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, στο βίντεο που ακολουθεί.