ΚοινωνίαΑρχείο

Τα γυρίζουν για την δακοκτονία

Η πίεση της Ένωσης Περιφερειών μετά από την άμεση κινητοποίηση των Περιφερειαρχών Κρήτης και Πελοποννήσου απέδωσε τελικά καρπούς σε ότι αφορά τη διενέργεια της φετινής δακοκτονίας, καθώς στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής το απόγευμα της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης επισήμανε πως και φέτος θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τη δακοκτονία υπήρχε έγγραφο του υπουργείου αγροτικης ανάπτυξης που μεταβίβαζε την αρμοδιότητα της δακοτκονίας στο υπουργείο εσωτερικων. Παράλληλα δεν είχε γίνει καμμία ένεργεια για προμήθεια φαρμάκων και για την ανακατανομή των ποσών στις Περιφέρειες. Δηλαδή πρακτικά καταργούσε την δακοκτονία για φετος, όπως σημειώνει σε ανάρτησή της η Περιφερειακή Σύμβουλος Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου. Μάλιστα για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Γιάννης Μανιάτης σημειώνοντας πως: «Μετά τις παρεμβάσεις μας στη Βουλή και την καθολική αντίδραση, τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών τα μαζεύουν και δεσμεύονται ότι το πρόγραμμα δακοκτονίας θα διεξαχθεί φέτος όπως πέρυσι και ο διαγωνισμός προμήθειας των εντομοκτόνων θα γίνει κεντρικά. Ο διαγωνισμός είναι διεθνής. Οι χρόνοι που απαιτούνται δεν επιτρέπουν άλλες ολιγωρίες της κυβέρνησης. Να κινηθούν άμεσα, προκειμένου να προστατεύσουν το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών της Αργολίδας, της Πελοποννήσου και ολόκληρης της χώρας».