ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Παραμένουν οι απορίες Γραμματικόπουλου για τα οικονομικά του μαραθωνίου

Όσο δεν δίνονται εξηγήσεις για την “διαδρομή” των χρημάτων του περσινού και όχι μόνο Μαραθωνίου, τόσο θα αυξάνεται η “σκιά” σε σχέση με την οικονομική διαχείριση του. Αυτά επισήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Χρήστος Γραμματικόπουλος απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κωστούρο.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρ. Γραμματικόπουλος ζήτησε από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου Δημ. Κωστούρο,  να απαντήσει τι ακριβώς συνέβη με τα 62.000 ευρώ από τις χορηγίες και τις συνδρομές των συμμετεχόντων του περσινού Μαραθωνίου. Πως εισπράχθηκαν, την στιγμή που μιλάμε για δημόσιο χρήμα και κυρίως πως ξοδεύτηκαν. Γιατί χρησιμοποιήθηκε ένας ιδιωτικός λογαριασμός, ποιο φυσικό πρόσωπο ήταν ο διαχειριστής του και πως αυτός ο λογαριασμός κινήθηκε. Και γιατί τέλος, έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς να γίνει ο επιβεβλημένος οικονομικός απολογισμός όχι μόνο του περσινού, αλλά ούτε και του προπέρσινου Μαραθωνίου.

Ο κ. Δήμαρχος για όλα αυτά υποσχέθηκε ότι θα δώσει σύντομα εξηγήσεις τόσο στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων όσο και στο δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα δεν είναι καινούριο καθώς το είχε επισημάνει ο Χρήστος Γραμματικόπουλος από πέρσι τον Φεβρουάριο του 2016 όταν και είχε αρνηθεί να ψηφίσει ανάθεση 24.000 ευρώ που αφορούσε τον Μαραθώνιο. 

Πρόσφατα μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα ο περσινός προϋπολογισμός, ο οποίος είναι ισοσκελισμένος, αλλά σύμφωνα με τον επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει κάποιες ασάφειες.