ΡεπορτάζΑρχείο

Τα επόμενα βήματα για να ξανασφυρίξει το τραίνο στην Αργολίδα

Ο σιδηρόδρομος μπορεί να φέρει ανάπτυξη για την Αργολίδα όπως δηλώνουν μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα.

Η Πρόεδρος του ΤΘΣ Ναυπλίου Βάσω Μπαρμπούση, ο Βαγγέλης Ντάνης και η Χρυσή Νταή εξέθεσαν τα θετικά του τρένου ως μέσου μεταφοράς και αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους πρέπει να επανέλθει η σιδηροδρομική σύνδεση του Ναυπλίου και του Άργους με την Αθήνα, αλλά και στις επαφές με φορείς που σχεδιάζουν να κάνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ευάγγελος Ντάνης σε σχετική ερώτηση του anagnostis.org για το αν υπάρχει τεχνοκρατική πρόταση βάσει της οποίας θα γίνουν επαφές με τους Ιταλούς, απάντησε ότι μόλις αναλάβει η trenitalia την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επιδιώξουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους, αλλά πρώτα θα κινηθούν με το υπάρχων καθεστώς, δηλαδή την τωρινή διοίκηση του ΟΣΕ και το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να βρουν οι Ιταλοί μία ειλημμένη απόφαση επαναλειτουργίας της γραμμής και έναν έτοιμο σχεδιασμό. Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι αυτό είναι εφικτό και γι’ αυτό το λόγο θα ζητηθεί και η διενέργεια μελέτης βιωσιμότητας, έστω και αν αυτή αποτελέσει απλά επικαιροποίηση της ήδη υπάρχουσας. 

Να σημειωθεί πως η αρχική τεχνικοοικονομική μελέτη προέβλεπε ότι η ανακαινισμένη μετρική γραμμή θα μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα και ανταγωνιστικά για τουλάχιστον μία τριακονταετία. Τελικά όμως η επαναδρομολόγηση με τον τρόπο που επιλέχθηκε να γίνει προ επταετίας, δεν κράτησε ουσιαστικά ούτε χρόνο! 

Στην προσωρινή συντονιστική επιτροπή, εκτός από τους προαναφερθέντες, συμμετέχουν ακόμα οι Μπάμπης Αντωνιάδης, Γιάννης Δαρλάσης, Άρης Καραμάνος, Francesco Moretti, Δημήτρης Νικητόπουλος, Έφη Παππά και Παναγιώτης Τασσόπουλος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζητούν άμεση επαναλειτουργία του τραίνου στην Αργολίδα