ΚοινωνίαΑρχείο

Αγωνιστικός χαιρετισμός στις γυναίκες

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών Αργολίδας, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης που μοχθούν καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα.

160 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα, τιμάμε και συνεχίζουμε με νέες δυνάμεις και πείρα, για να φτάσουμε ως το τέλος, για να ολοκληρωθεί ο δρόμος που άνοιξαν.

Καλούμε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους άνεργους, τις νέες και τους νέους του κλάδου μας, αλλά και όλων των κλάδων, σε οργάνωση στα Συνδικάτα και ανυποχώρητο αγώνα. Όλοι μαζί, μια γροθιά, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα και μας καταδικάζει, άντρες και γυναίκες, στην ανεργία, στην ανασφάλεια και στη διαρκή υποβάθμιση της ζωής των οικογενειών μας.

Να σηκώσουμε τη φωνή μας και τη γροθιά μας, όλοι μαζί, άντρες και γυναίκες, να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματά μας, την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών μας κατά την περίοδο της κρίσης. Να αντιταχθούμε μαχητικά στην αθλιότητα που καταδικάζουν χιλιάδες γυναίκες να πληρώνονται ακόμη λιγότερο από τους άντρες, να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, της υγείας τους.