ΠολιτισμόςΑρχείο

Ετοιμάζεται για «Παραμυθένιες Στιγμές»

Ο Δήμος Ναυπλιέων φιλοδοξεί σιγά – σιγά να μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη Χριστουγεννιάτικη παιχνιδούπολη, γι’ αυτό και ήδη έχει ξεκινήσει τους στολισμούς με το «πειρατικό» στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, και πολλά ακόμα για τα οποία μας ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου.

Το θέμα που έχει επιλεγεί για τα φετινά Χριστούγεννα είναι «Παραμυθένιες Στιγμές στο Ναύπλιο», και μένει να δούμε αν ο στολισμός θα καταφέρει να εντυπωσιάσει τους απαιτητικούς «ιθαγενείς» και τους πολλούς επισκέπτες που αναμένονται και φέτος.

Το άναμμα του δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος είναι προγραμματισμένο για τις 9 Δεκεμβρίου, αν όλα πάνε βάσει προγράμματος. Επίσης θα γίνουν και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως καθορίστηκε στο χθεσινό ραντεβού στο Βουλευτικό.

Πειρατικό Ναύπλιο

Όπως αναφέρει ο Δήμος:

«Βρισκόμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και ο Δήμος Ναυπλιέων διαμορφώνει από τώρα ένα Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και μια γιορτινή ατμόσφαιρα σε ολόκληρο το Δήμο. Στοίχημα της Δημοτικής Αρχής, είναι ο φετινός στολισμός να είναι πρωτότυπος και ξεχωριστός, πλήρως 
εναρμονισμένος με το πνεύμα του δωδεκαημέρου.

Ήδη τα συνεργεία του Δήμου βρίσκονται στους δρόμους, στολίζοντας δέντρα, πλατείες, πάρκα και κοινόχρηστους χώρους, δίνοντας ένα διαφορετικό εορταστικό χρώμα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Η αρχή έγινε από την πλατεία Τριών Ναυάρχων, με τη Δημοτική Αρχή να ανακοινώνει ότι πέρα από τις πλατείες και τους δρόμους που θα φωτιστούν, θα τοποθετηθούν παγοδρόμιο, στην πλατεία Φιλελλήνων, καρουζέλ και Λούνα Πάρκ στο πάρκο του ΟΣΕ, Χριστουγεννιάτικη Αγορά στον πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην πλατεία Καποδίστρια αλλά και το καράβι του Αϊ Βασίλη παρέα με το πλήρωμά στην πλατεία μπροστά στο Δημαρχείο. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, όλα θα είναι έτοιμα στις 9 Δεκεμβρίου όπου θα γίνει και η μεγάλη εκδήλωση του Δήμου με το συμβολικό άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

Προκειμένου να δοθεί ένας γιορτινός τόνος σε ολόκληρο τον Δήμο, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις, με θεατρικά δρώμενα, ταχυδακτυλουργούς, ανιματέρ και πολλά -πολλά παιχνίδια στις έδρες και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων».

Πειρατικό Ναύπλιο