ΠολιτισμόςΑρχείο

Γιόρτασαν τη ίδρυση της ΕΟΚ στο Ναύπλιο

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου διοργάνωσε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017 στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο, επετειακή εκδήλωση προς τιμήν της ιδρυτικής Συνθήκης της Ρώμης, η οποία συμπλήρωσε φέτος 60 χρόνια. Το κοινό υποδέχτηκε με το δικό του μοναδικό τρόπο το σύνολο κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης Ευρωβουλευτής κ. Μαν Κεφαλογιάννης, επικεφαλής των Ελλήνων Ευρωβουλευτών ο οποίος, μέσα από μια ιστορική αναδρομή, ανέδειξε τους λόγους που οδήγησαν το 1957 στην υπογραφή της Συνθήκης από 6 ευρωπαϊκές χώρες με την οποία αρχικά ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) η μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος,  με σαφή τρόπο, προέβαλλε το ευρωπαϊκό προφίλ της Περιφέρειάς μας και τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σπουδαιότητα του ρόλου του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο αφενός θα συμβάλει στην προβολή της περιφέρειάς μας στο εξωτερικό και αφετέρου θα ενημερώνει τον πολίτη για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Συγκεκριμένα,  επεσήμανε  ότι «το γραφείο που σήμερα δραστηριοποιείται έχει αναλάβει κι άλλες ευθύνες. Ήδη έχει συνδεθεί με άλλους ομοειδείς ευρωπαϊκούς θεσμούς και αυτή η συνεργασία θα πρέπει να τρέξει με πολύ γρήγορα βήματα. Αυτό είναι ένα πολύ  σημαντικό βήμα. Όλοι οι ομοειδείς θεσμοί, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί που θα λειτουργούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχουμε φροντίσει να δικαιωθούν και να αποτελούν δίκτυο ευρύτερων ευρωπαϊκών ομοειδών δομών  που θα υπηρετούν τον πολίτη σε ολόκληρη την Περιφέρεια, με πολλές επαφές.  Θα πρέπει να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το στοίχημα και θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ενημερωμένοι για όλα αυτά τα προβλήματα τα οποία συμβαίνουν· γιατί μόνο με γνώση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις απειλές που ποτέ δεν έλειψαν αλλά τις απειλές που διαμορφώνονται σήμερα με τη γενικότερη αλλαγή, τη γεωπολιτική αλλαγή όλου του κόσμου».  
 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο βουλευτής  Γ. Ανδριανός, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Β. Σιδέρης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Κ. Νικολάκου, η περιφερειακή σύμβουλος Ε. Παναγιωτοπούλου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ι Σταματάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπλιέων Π. Μπούκουρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους Μυκηνών Π. Σκούφης, Β.Τζαβέλλας και Π. Διολίτσης, ο πρόεδρος της περιφερειακής οργάνωσης Πελοποννήσου της Ν.Δ  Ι. Μαλτέζος, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αργολίδας Ελένη Αποστολοπούλου, ο πρόεδρος της ΔΗΜ Τ.Ο Άργους Μυκηνών Σπ. Διολίτσης και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Άργους Έφη Κώρου.
 

Την εκδήλωση προλόγισε η επικεφαλής του EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Άννα Μαντά, η οποία είχε και το γενικότερο συντονισμό της σε συνεργασία με την Ομάδα Έργου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενεργό ρόλο στην όποια έχει επίσης και η αντιπεριφερειάρχης κ. Κων/να Νικολάκου. Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας. Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρέθησαν και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση, η οποία αποτελεί μέρος μια σειράς εκδηλώσεων σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.