ΚοινωνίαΑρχείο

Συνάντηση με Χειβιδόπουλο για το τρένο

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσσο Χειβιδόπουλο είχαν χθες τα μέλη της Πρωτοβουλίας πολιτών για την επαναλειτουργία του τρένου στην Αργολίδα στο πλαίσιο των επαφών τους με τους αιρετούς της περιοχής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ της επαναλειτουργίας του τρένου και παράλληλα ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης η οποία όμως αφορά το τουριστικό και όχι το επιβατικό κομμάτι. Ωστόσο σημείωσε ότι αυξάνονται οι προοπτικές επαναφοράς του τρένου ως μεταφορικού μέσου αν ξεκινήσει η σχεδιαζόμενη δράση.
 

Σε ότι αφορά τον προαστιακό επισήμανε ότι λόγω του υψηλού κόστους ανακατασκευής του δικτύου δύσκολα θα αναλάμβαναν το κόστος οι αρμόδιοι φορείς.

Η πρωτοβουλία επέμεινε στην επιβατική επαναλειτουργία του τρένου με καθημερινά τακτικά δρομολόγια που θα καλύπτουν τις ανάγκες ντόπιων και τουριστών. Συζήτησαν επίσης τον τρόπο χρηματοδότησης ώστε να επισκευαστούν και επανατοποθετηθούν τα ΑΣΙΔ στις αφύλακτες διαβάσεις και κατέληξαν πως από κοινού θα προωθηθεί ψήφισμα για την πλήρη επαναλειτουργία της γραμμής στο Περιφερειακό Συμβούλιο.