ΚοινωνίαΑρχείο

Φύτεψε δεντράκια ο Κωστούρος

Στo πλαίσιο του εορτασμού της 21ης Μαρτίου ως ημέρα Δασοπονίας ,ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με το ΚΠΕ Νέας Κίου, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δασαρχείο Ναυπλίου, τις Διευθύνσεις 1ου και 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων πραγματοποίησαν δράση δεντροφύτευσης στο προαύλιο των σχολείων. 
 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, εκδηλώνοντας την γνωστή σε όλους αγάπη του και ευαισθητοποίηση του για τα παιδιά συμμετείχε στη δράση αυτή, τονίζοντας έντονα ότι οι μέρες των επετείων και των γιορτών δεν μπορεί να έχουν μόνο τυπικό χαρακτήρα. Πρέπει να αποτελούν το σημείο εκκίνησης μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας, να είναι μια ευκαιρία, ίσως και απλά η αφορμή για να εντείνουμε τις ενέργειες μας και να αποδεχτούμε αξίες. Η συμβολή μας στην προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κωστούρος είναι προσωπική υποχρέωση και είναι υπόθεση καθημερινή όλων μας. Οι πόροι της γης, του αέρα και του νερού είναι αυτοί που έδωσαν και δίνουν στον άνθρωπο τον πλούτο και τη δυνατότητα να προάγει το βιοτικό και πνευματικό του επίπεδο. Έχουμε χρέος όλοι μας να παρέμβουμε θετικά, να φυτέψουμε και να προασπίσουμε τα δέντρα μας, τα δάση μας, τη ζωή μας.
 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, αφού έδειξε και βοήθησε τα παιδιά να φυτέψουν δέντρα τα κάλεσε, προσφέροντάς τους από ένα φυτό, να “υιοθετήσουν” το δικό τους δέντρο στο δικό τους χώρο και επεσήμανε ότι και σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι παρόντες και δρώντες για ένα καλύτερο μέλλον, το μέλλον το δικό σας, το μέλλον της νέας γενιάς.