ΚοινωνίαΑρχείο

Ένας διαφορετικός παπάς καθήλωσε τους Αργολιδείς

Αρκετά ενδιαφέρουσα αποδείχθηκε η ομιλία του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου (π. Λίβυος), στο ξενοδοχείο «Αμαλία», το απόγευμα της Δευτέρας, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος καλωσόρισε τον προσκεκλημένο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην εκδήλωση. Στη συνέχεια ο π. Λίβυος ανέπτυξε το θέμα: «Μια άδεια φωλιά. Όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι».  

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, λειτούργησε χώρος δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά.

π. Λίβυος

Οι συναντήσεις αυτές είναι μηνιαίες και αποτελούν μία ευκαιρία που παρέχει η Ιερά Μητρόπολη στους γονείς και υποψήφιους γονείς, ώστε να μάθουν πως μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1975 στο Ηράκλειο Κρήτης. Φοίτησε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης και μετέπειτα στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με τις νέες μορφές πληροφοριακής επικοινωνίας, ιδιαιτέρως με το blogging, δημιουργώντας πολλά ιστολόγια με σημαντικότερο το π. Λίβυος.

Σήμερα ζει στην νότια Κρήτη, στο χωριό Πύργος Μονοφατσίου, και είναι εφημέριος στην ενορία Αγ. Ειρήνης Πύργου. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

Φωτογραφίες: Φάνης Τσίρος