ΟικονομίαΑρχείο

Το καλύτερο κορωνέικο ελαιόλαδο στον κόσμο είναι από την Αργολίδα

Δύο χρυσά μετάλλια για το Great Stories στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Athena». Το ελαιόλαδο από την Αργολίδα διακρίθηκε ως το καλύτερο ελαιόλαδο πανελλαδικά και παγκόσμια στην κορωνέικη ποικιλία. Η Great Stories P.C. είναι μία νέα εταιρία με έδρα το Παλαιό Φάληρο η οποία προσφέρει επιλεγμένα Ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Στον διαγωνισμό φέτος συμμετείχαν 295 ελαιόλαδα από 9 χώρες (92 διαφορετικές ποικιλίες), τα οποία δοκίμασαν 23 κριτές από 11 χώρες. Από το σύνολο των δειγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό τα 156 ήταν ελληνικά (53%) και τα 139 (47%) ξένα. 

Συνολικά απονεμήθηκαν 175 μετάλλια στις εξής κατηγορίες: 17 Μεγάλα Χρυσά (με βαθμό 95-100%), 65 Χρυσά (με βαθμό 85-95%), 55 Αργυρά (με βαθμό 75-85%) και 38 Χάλκινα (με βαθμό 65-75). Η κριτική επιτροπή απένειμε επίσης διάφορα ειδικά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το «Best of Show», δηλαδή το καλύτερο ελαιόλαδο του διαγωνισμού, που για 2η συνεχόμενη φορά πηγαίνει στον ελαιοπαραγωγό Paolo Bonomelli για το ελαιόλαδό του «TreFórt» από την περιοχή La Garda στο Βένετο της Ιταλίας.

Η τελετή απονομής θα γίνει στην Αθήνα το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 18:00, στο ξενοδοχείο King George II στην Πλατεία Συντάγματος. Θα προηγηθεί ολοήμερη παρουσίαση και των 175 βραβευμένων ελαιολάδων που θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή.


Συγχαρητήρια Μανιάτη:

Με αφορμή τα χρυσά μετάλλια που απέσπασε το ελαιόλαδο και η κορωνέικη ποικιλία της Αργολίδας σε διεθνή διαγωνισμό, ο Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Διπλά συγχαρητήρια στην Great Stories και διπλά συγχαρητήρια στους ελαιοπαραγωγούς της Αργολίδας που με την ολοκληρωμένη επιτυχή συνεργασία τους και την καθοδήγηση της εταιρείας σε όλα τα στάδια παραγωγής και μεταποίησης έδωσαν την ευκαιρία στην Great Stories με το επαγγελματικό μεράκι της να διακριθεί διπλά και να κατακτήσει την 1η θέση με διπλό χρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο από κορωνέικη Αργολίδας. 

Τέτοιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στην Αγροτική Παραγωγή που φέρνουν παραγωγούς και επιχειρηματίες πιο κοντά αξίζουν την υποστήριξή μας και δείχνουν τον δρόμο της υπεραξίας για το ελληνικό ελαιόλαδο και την έξοδό μας από την κρίση.»