ΟικονομίαΑρχείο

Τα νόμιμα κάμπινγκ της Αργολίδας δεν εξυπηρετούν τον εναλλακτικό τουρισμό;

Eρώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, Σταύρο Κοντονή και Πάνο Σκουρλέτη αντίστοιχα κατέθεσαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία υποστηρίζουν πως η ελεύθερη κατασκήνωση θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη προσθήκη εναλλακτικού τουρισμού.  

Η ελεύθερη κατασκήνωση απαγορεύεται βάσει νόμου, ενώ από την πλευρά των ελεύθερων κατασκηνωτών πληθαίνουν οι φωνές που τάσσονται υπέρ τις ανεμπόδιστης, οικονομικά ανέξοδης και υπεύθυνης απόλαυσης της φύσης.  

Την ερώτηση, μεταξύ άλλων, υπογράφει και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, χωρίς να έχει υπολογίσει τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η αποποινικοποίηση του ελεύθερου και ανεξέλεγκτου κάμπινγκ στους επαγγελματίες του χώρου στο νομό όπου εκλέγεται και τον οποίο εκπροσωπεί.
 

Να σημειωθεί πως η Αργολίδα είναι ένας νομός που μαζί με τη Χαλκιδική έχει τα περισσότερα νόμιμα και οργανωμένα Κάμπινγκ στην Ελλάδα. Επιχειρήσεις οι οποίες υπηρετούν νόμιμα τον εναλλακτικό τουρισμό, νοικιάζοντας χώρο σε πολύ οικονομικές τιμές μέσα σε απόλυτα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον.

Κάνοντας νόμιμους τους «Τζαμπατζήδες Γερμανούς της Καραθώνας», σε τι ωφελείται η τοπική οικονομία; Μήπως τελικά ο κ. Γκιόλας θα πρέπει να το ξανασκεφτεί;