ΠολιτικήΑρχείο

Χαριστική βολή σε βάρος του λαού

Η συμφωνία στην οποία καταλήγουν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές έχοντας την αμέριστη στήριξη των μνημονιακών κομμάτων της Βουλής, σημαίνει ότι η τερατόικα μαζί με το σύνολο του ελληνικού πολιτικού μνημονιακού μπλοκ (παλιού και νέου) ζητούν ξανά κι άλλο «αίμα» από τον λαό.

Η νέα «συμφωνία του τρόμου» για τον λαό, με τις νέες μειώσεις των συντάξεων και τη νέα δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου, θα προκαλέσει μια ακόμη «λεηλασία» των λαϊκών εισοδημάτων (αυτή τη φορά ακόμη και αυτών που κινούνται κάτω από το όριο της φτώχειας), δηλαδή μια επιπλέον δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου σε βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Επίσης, μέσω της νέας συμφωνίας, η κυβέρνηση κατεδαφίζει ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις ομαδικές απολύσεις και ολοκληρώνει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (με πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση τη ΔΕΗ, την οποία οδηγεί σε διάλυση, χρεοκοπία και εκχώρηση – «χάρισμα» σε κερδοσκοπικά συμφέροντα).

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθώντας να κάνει το μαύρο – άσπρο, συνεχίζει με τα δήθεν αντίμετρα, που δεν θα εφαρμοστούν ποτέ και αποτελούν μεγαλύτερη απάτη και από το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, να πουλά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Όμως, τα ψέματα τελείωσαν και οι μάσκες «έπεσαν». Η νέα συμφωνία, το 4ο ουσιαστικά μνημόνιο, αποτελεί τη χαριστική βολή σε βάρος του λαού και της χώρας.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία και ολόκληρος ο λαός πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση να ξεσηκωθούν, για να μην περάσουν αυτά τα νέα απάνθρωπα και καταστροφικά μέτρα.

Οι αριστερές, δημοκρατικές, πατριωτικές και αντιμνημονιακές δυνάμεις της χώρας μας – χωρίς καμία εξαίρεση – πρέπει ΤΩΡΑ, για λόγους πρώτα απ’ όλα επιβίωσης του λαού και της χώρας, να συγκροτήσουν ένα μεγάλο πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό «μέτωπο» με βάση ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.