ΡεπορτάζΑρχείο

Θα τους έπεφταν τα κεραμίδια στο κεφάλι!

Ξεκίνησε επιτέλους την περασμένη Παρασκευή μέρος των εργασιών για την αποκατάσταση του Αη Γιώργη στο Ναύπλιο. 

Οι εργασίες αυτή την στιγμή εστιάζουν στην αποκατάσταση της στέγης του πρόναου του Ιερού Ναού η οποία βρίσκεται σε κακή κατάσταση εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των πιστών αλλά και των περαστικών.
 

Να σημειωθεί πως τα κεραμίδια πάνω ακριβως από την είσοδο της εκκλησίας διαπιστώθηκε πως ηταν θέμα ήμερων να πέσουν στο κεφάλι κάποιου ανυποψίαστου περαστικού, γι’ αυτό και έγιναν ήδη οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για να μην θρηνήσουμε θύματα.

Τις εργασίες την πρώτη μέρα επέβλεψε ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ενώ ο Δήμος διέθεσε και το κλιμακοφόρο όχημα που διαθέτει για να συνδράμει σε αυτές..
 

Αυτή την περίοδο αρκετοί είναι οι τουρίστες που περιφέρονται στον περιβάλλοντα χώρο και προσκυνούν στο ναό, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδάκια, επομένως όπως είναι λογικό προτεραιότητα δίνεται στην ασφάλεια τους, έστω και με αυτόν τον τρόπο που φαίνεται στις εικόνες…

Μετά το Πάσχα το έργο αναμένεται να συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, με σκοπό να καταστεί απόλυτα ασφαλές μέρος του ναού το συντομότερο δυνατόν.