ΟικονομίαΑρχείο

Βούλιαξε το Ναύπλιο το Πάσχα

Ποσοστά ρεκόρ κατέγραψαν οι επισκέψεις Ελλήνων και ξένων τουριστών σε δημοφιλείς προορισμούς στην χώρα μας. “Όσα ξενοδοχεία λειτούργησαν την Μεγάλη Εβδομάδα είχαν σχεδόν 100% πληρότητα”, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών της τουριστικής αγοράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι περιοχές που κυριολεκτικά “βούλιαξαν” από Έλληνες και ξένους εκδρομείς ήταν η Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού και η Πελοπόννησος, με ποσοστά πληρότητας που σε πολλές περιπτώσεις άγγιξαν το 100%.

“Επιβεβαιώθηκαν πλήρως  οι εκτιμήσεις για αύξηση 17% στις κρατήσεις των Ελλήνων στα πασχαλινά πακέτα διακοπών”, σύμφωνα με τον κύριο Λύσανδρο Τσιλίδη, Πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών Γραφείων. 

Λακωνία, ορεινή Αρκαδία και Λεωνίδιο αποτέλεσαν τις ευχάριστες εκπλήξεις της Πελοποννήσου με τις πληρότητες να κυμαίνονται σε πρωτοφανή για την περιοχή επίπεδα μεταξύ 80-100%, κατά τον Πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων, Κώστα Μαρινάκο. Σε υψηλές πληρότητες κινήθηκαν επίσης το Ναύπλιο, τα Καλάβρυτα, η Ορεινή Κορινθία και η Πύλος.