ΚοινωνίαΑρχείο

Παράταση στην αγωνία για τα σκουπίδια

Άκαρπη απέβη η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη και έτσι δίνεται παράταση στην αγωνία για τα σκουπίδια.

Απόφαση για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβαση με την Περιφέρεια για τα έργα που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων δεν πάρθηκε, προς το παρόν τουλάχιστον. Το σώμα αποφάσισε την αναβολή του θέματος με την παρατήρηση της αναμονής της κύρωσης του ΠΕΣΔΑ από την κυβέρνηση, όπως αυτός έχει ψηφιστεί και αποσταλεί από τον φορέα.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκτός από τα μέλη του Φορέα, παραβρέθηκαν Συλλογικότητες από την Περιφέρεια και πολίτες. Από τους δημάρχους κατά της προγραμματικής σύμβασης τοποθετήθηκαν οι Καμπόσος, Πνευματικός, Παυλής, Βαλιώτης και Σφυρής.

Προτού ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση εκπρόσωποι των Συλλογικοτήτων ενάντια στη ΣΔΙΤ και υπέρ της αποκεντρωμένης διαχείρισης με διαλογή στην πηγή έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, στην οποία ανέπτυξαν τις θέσεις τους. Την Αργολίδα εκπροσώπησε ο Βαγγέλης Ντάνης, μέλος της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», ο οποίος κάλεσε τη Διυπουργική να μην υπογράψει την ΣΔΙΤ και να μείνει η κυβέρνηση πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δηλώνοντας ότι ο ΦΟΔΣΑ δεν πρέπει να συμφωνήσει με το έργο της Περιφέρειας.
 
Φώτο: arcadiaportal.gr