ΚοινωνίαΑρχείο

Από το Ναύπλιο στο Ζάππειο

Την 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του Ιδρυτή του κινήματος Ερρίκου Ντυνάν, γιορτάστηκε η Παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, η μεγάλη γιορτή του Ανθρωπισμού.

Από αυτή τη γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εθελοντές και των δύο Σωμάτων του Περιφερειακού τμήματος Ναυπλίου, του Σώματος Νοσηλευτικής και των Σαμαρειτών.  
 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξεχωριστό και επιβλητικό Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου στην Αθήνα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις των Εθελοντικών σωμάτων του Ε.Ε.Σ.  αλλά και η ανθρωπιστική προσφορά στελεχών και Εθελοντών, στους πρόσφυγες με την αμέριστη συμβολή του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.
 

Βραβεύτηκαν Εθελοντές των Σωμάτων Νοσηλευτικής – Κοινωνικής Πρόνοιας -Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών και η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του συλλόγου Ελπίδα κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη από τον  Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό, με την Ειδική Ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Χρυσού Σταυρού μετά του χρυσού Κλάδου Δάφνης. για την πολυετή ανθρωπιστική της δράση και προσφορά.
 

Ερυθροσταυρίτες και Ερυθροσταυρίτισσες από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν για ακόμα μία φορά, αλλά αυτή την φορά για να μεταδώσουν το μήνυμα του Ερυθροσταυρισμού.