ΠολιτισμόςΑρχείο

Οι ποδηλάτες της Αργολίδας επιστρέφουν διεκδικώντας

Τα ποδήλατα και φύγαμε! Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια Πανελλαδικά έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση, όλων των εμπλεκομένων σε τοπικό αλλά και σε Πανελλαδικό επίπεδο, στην χρήση του ποδηλάτου σαν μεταφορικό μέσο.
 

Στόχος; Η διεκδίκηση για ασφαλέστερες συνθήκες στη χρήση του ποδηλάτου μέσα στις πόλεις αλλά και την δημιουργία των υποδομών που θα το διευκολύνει να κινηθεί με ασφάλεια.

Μικροί και μεγάλοι έκαναν πεντάλ στο Άργος στο πλαίσιο της 10ης Πανελλδικής Ποδηλατοπορείας με την ίδια διάθεση, αλλά και με αιτήματα την κατασκευή ποδηλατόδρομων για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία και τα φροντιστήρια, καθώς και για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην περιοχή.
 

Η εκκίνηση έγινε από την πλατεία Δημοκρατίας και ο τερματισμός στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Η Ποδηλατοπορεία του Άργους συνδιοργανώθηκε από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αργολίδας «Ορθοπεταλιές», το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού και το ΝΠΔΔ Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Άργους -Μυκηνών, με ενεργή συμμετοχή και εκπροσώπων του Δήμου (Βαγγέλης Τζαβέλλας, Ντέπυ Δαμασκηνού, Βασίλης Τάγκαλης).