Απεργεί το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 17 Μαΐου.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

«Η Κυβέρνηση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε να συμφωνήσει με τους δανειστές για ένα 4ο MNHMONIO. Αφού εφαρμόσαμε με θρησκευτική ευλάβεια το 3o μνημόνιο τώρα  σειρά  έχει και το 4ο, υποτίθεται μετά από  σκληρή διαπραγμάτευση και σαρώνοντας  συγχρόνως ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

– στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

– στο άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, που το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξόντωση εργαζομένων και μικρομεσαίων του κλάδου.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΟΥΤΕ 32, ΟΥΤΕ 8, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους , με ίσα δικαιώματα. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

– Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στον στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων.

– Άμεση κατάργηση και μη ψήφιση νέων μνημονιακών μέτρων που μετατρέπουν τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα φτώχεια και εργαλείο πρόσθετης φορολόγησης.

– Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.

– Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό  στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΟΧΙ στα «υποκατώτατα» δικαιώματα.

Προστασία της ΥΓΕΙΑΣ και της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των εργαζομένων, επέκταση του ΒΑΕ.

Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών  του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα.

Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών και όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων. Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας, που σήμερα είναι αναγκαίο παρά ποτέ.

ΤΕΛΟΣ στη φτωχοποίηση, στον αυταρχισμό, στις πολιτικές βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, έχουν μόνο μία επιλογή.

Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

ΟΧΙ άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017».