ΚοινωνίαΑρχείο

Διατήρησε τα πρωτεία στις Γαλάζιες Σημαίες ο Δήμος Ναυπλιέων

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών.

Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Η Αργολίδα έμεινε σταθερή στις ίδιες τρεις παραλίες με πέρσι, δηλαδή την Καραθώνα, την Ψιλή Άμμο στο Τολό και την Χηνίτσα στο Πορτοχέλι.

Φτωχός απολογισμός και φέτος αν συγκρίνουμε με τους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου. Με εξαίρεση την Αρκαδία που πήρε μία, η Μεσσηνία έχει 6, η Ηλεία 8, η Κορινθία και η Αχαϊα από 7, και τη μερίδα του λέοντος και φέτος κατέχει η Λακωνία με 12. Σε επίπεδο δήμων μόνο ο Δήμος Ναυπλιέων φαίνεται πως δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση, όντας ο μόνος με δύο βραβευμένες παραλίες, χωρίς όμως να καταφέρει να ανεβάσει τα «ποσοστά» του σε σχέση με πέρσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε συνολικά 3.574 ακτές, 662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΝΑ ΝΟΜΟ