ΡεπορτάζΑρχείο

Τελειώνει το ΚΕΜΧ ο Καμμένος! Υπάρχει σχέδιο για το αύριο;

Στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ Αυτοψία στον Alpha εμφανίστηκε χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος όπου επιβεβαίωσε ότι θα κλείσουν αρκετά στρατόπεδα που εξυπηρετούν ρουσφέτια. Όπως δήλωσε ο υπουργός οι στρατεύσιμοι θα παρουσιάζονται στα Κέντρα όπου θα υπηρετήσουν και δεν θα χάνουν 45 μέρες σε Κέντρα Εκπαίδευσης, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος για την απόφαση αυτή, η οποία θα υλοποιηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία το κράτος θα γλιτώσει περίπου 20 εκατομμύρια από τις μεταθέσεις, όπως σημείωσε.

Έτσι λοιπόν αφήνει να εννοηθεί ότι όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης θα κλείσουν και μέσα στα «θύματα» θα είναι και το ΚΕΜΧ Ναυπλίου το οποίο άδοξα, όπως όλα δείχνουν, θα κλείσει τον πολυετή κύκλο του.

Απάντηση δεν δίνεται όμως από το υπουργείο στο τι θα γίνει την επόμενη μέρα με όλες αυτές τις εκτάσεις και αν στην περίπτωση του Ναυπλίου θα υπάρξει κάποια παραχώρηση προς τον Δήμο ή την Περιφέρεια προκειμένου αξιοποιηθεί ο χώρος.

Και από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης αναρωτιόμαστε αν έχει γίνει σχετική προεργασία για το απευκταίο σενάριο και αν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης σε περίπτωση που ζητηθεί η παραχώρηση της έκτασης.


Η συνέντευξη Καμμένου (1:04:55 – 1:06:56 η δήλωση για τα στρατόπεδα)