ΚοινωνίαΑρχείο

Κινητοποίηση για το νοσοκομείο

Ορατός ο κίνδυνος να μετατραπεί μελλοντικά το νοσοκομείο του Ναυπλίου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, κάτι που προσπαθούν να το περάσουν στα μουλωχτά με την απόφαση και για μετεστέγαση του ΠΕΔΥ στον ίδιο χώρο.

Αύριο το πρωί οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου, καθώς διαφωνούν με τις μεθοδεύσεις της 6ης ΥΠΕ.

Αγωνιστικό παρόν του Δήμου Ναυπλιέων:

Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχει δυναμικά στις αγωνιστικές δράσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου και την μη μετεγκατάσταση του ΠΕΔΥ στο κτίριο του. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος πρωτοστατώντας σε όλες τις ενέργειες που έγιναν και γίνονται για την μη υποβάθμιση του νοσοκομείου Ναυπλίου τόνισε, «αύριο το πρωί θα είμαστε εκεί στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τη δυναμική αντίδρασή μας στην προσπάθεια υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, στο δήμο μας».

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούνται να συμμετάσχουν και όλοι οι πολίτες του δήμου, απαιτώντας την μη απαξίωση των παροχών υγείας.

 

Και αστυνομικοί στη συγκέντρωση:

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου, οι οποίοι παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, αγωνίζονται καθημερινά για την παροχή ιατρικής φροντίδας στους ασθενείς και την σωστή λειτουργία αυτού ως νοσηλευτική μονάδα.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση: «Η ενέργεια της πολιτείας να μεταστεγάσει το ΠΕΔΥ σε χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου χωρίς να λάβει υπόψη τα σωματεία των εργαζομένων σε αυτό, τα οποία απουσίαζαν παντελώς χωρίς να τους έχει δοθεί δυνατότητα εκπροσώπησης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων που αφορούσαν το Νοσοκομείο Ναυπλίου, μας βρίσκει αντίθετους.

Η μείωση νοσηλευτικών χώρων του νοσοκομείου Ναυπλίου για να στεγαστεί μια άλλη υπηρεσία θα στερήσει χώρους για ασθενείς και θα πραγματοποιηθεί μια συρρίκνωση ασθενών, ιατρών και εργαζομένων δημιουργώντας ακατάλληλες συνθήκες ανάρρωσης ασθενών, εργασίας ιατρών και λοιπού νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού.

Η Ένωση μας δηλώνει παρούσα την 1/6/2017 στο κάλεσμα των εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου και στηρίζουμε των αγώνα τους, ώστε το νοσοκομείο να κρατήσει τον χαρακτήρα της Δευτεροβάθμιας Νοσηλευτικής Μονάδας και να μην υποβαθμιστεί σταδιακά σε Πρωτοβάθμια Νοσηλευτική Μονάδα.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζομένους, τους άλλους Φορείς και τους πολίτες ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για τερματισμό των εκπτώσεων στον τομέα της υγείας και να καταθέσουμε για μια ακόμα φορά στους αρμοδίους το αίτημα του Αργολικού λαού για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου και όχι στην υποβάθμιση – συρρίκνωση αυτού και των υπηρεσιών του».