ΚοινωνίαΑρχείο

Πιέζουν για αποζημιώσεις

Με παραγωγούς από την Αργολίδα θα συναντηθεί το πρωί της Δευτέρας (19 Ιουνίου) ο Βαγγέλης Αποστόλου, έπειτα από αίτημα των Γιάννη Γκιόλα και Τάσσου Χειβιδόπουλου.

Αφορμή για την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι το χαλάζι που έπληξε προχθές τον Αργολικό Κάμπο και που προκάλεσε αρκετές καταστροφές σε μία εποχή που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια καιρικά φαινόμενα. Στη συνάντηση που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Αμαλία» στο Ναύπλιο θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές.

Με τη σειρά του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους συναδέλφους αγρότες που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της στο θέμα των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ των καταστροφών που έχουν συντελεστεί. Ζητείται να βγουν άμεσα τα κλιμάκια των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, να ξεκινήσει αμέσως η καταγραφή των ζημιών σε παραγωγή και κεφάλαιο και να γίνει ενιαία καταγραφή όλων των ζημιών.
 
Τα αιτήματα του ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α συνοψίζονται στα εξής:

  • Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί οι αγρότες
  • Απαλλαγή από πληρωμή μέχρι την νέα σοδιά ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Δημοτικών τελών, τραπεζικών δανείων κ.τ.λ.
  • Να προχωρήσουν αμέσως και κατά προτεραιότητα τα έργα προστασίας από πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.
  • Να δοθεί έκτακτη βοήθεια στους πληγέντες έτσι ώστε να μπορέσουν να πατήσουν στα πόδια τους.
  • Απαλλαγή των πληγέντων από δημοτικά τέλη, πάγωμα των χρεών στην εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες χωρίς επιβάρυνση με τόκους.
  • Πάγωμα των κατασχέσεων. 

 
Στο αμέσως επόμενο διάστημα κλιμάκια του Συλλόγου θα περιοδεύσουν στις πληγείσες περιοχές για να οργανωθεί καλύτερα η δράση των αγροτών για διεκδίκηση αποζημιώσεων.