ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Βροχή συλλυπητηρίων για τον θάνατο Παπανικολάου

Συλληπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του τέως δημάρχου Άργους Δημήτρη Παπανικολάου έφθασαν από διάφορους φορείς πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, αλλά και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου.

Ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένα από αυτά

Τοπική Οργάνωση ΝΔ Άργους – Μυκηνών:

«Με συγκίνηση και θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Δημήτρη Παπανικολάου, πρώην δημάρχου Άργους, εξαίρετου δημόσιου άνδρα που ταυτίστηκε με την πορεία του Δήμου Άργους και πάλεψε για τις ιδέες του.                                                                              

Ο Δημήτρης Παπανικολάου αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του Δήμου Άργους  και των πολιτών του.                                                                                                                  

Ήταν υπόδειγμα ήθους, αξιοπρέπειας, ευθύνης και κύρους.                                                      

Τα δώδεκα  χρόνια που ήταν Δήμαρχος Άργους, συνεισέφερε με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην επιτυχία της αποστολής μας και τίμησε στο ακέραιο την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Αργείος λαός. 

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας  συλλυπητήρια στην οικογένειά του, χάθηκε ένας σημαντικός άνθρωπος».

Γιάννης Μανιάτης:

«Ο Δημήτρης Παπανικολάου, ένας εξαίρετος, μαχόμενος δικηγόρος, αναδείχθηκε στον κορυφαίο αυτοδιοικητικό παράγοντα που αναμόρφωσε την πόλη του Άργους ως επί 12ετία Δήμαρχος.

Πραγματικός μεταρρυθμιστής, αγνοούσε τόσο το πολιτικό κόστος, όσο και τις πολιτικές ταμπέλες. Έδωσε έμφαση στα μεγάλα έργα υποδομών της πόλης, όσο και στην πολιτιστική της προβολή σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, ο βιολογικός καθαρισμός, η Δημοτική αγορά, οι στρατώνες Καποδίστρια, το Κωνσταντοπούλειο, οι πεζοδρομήσεις, κ.ά., άλλαξαν τη μορφή του Άργους. 

Ο Δ. Παπανικολάου εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Δίκτυο των Αρχαιοτέρων πόλεων της Ευρώπης με το Άργος ως επίκεντρο. 

Το διεθνούς ακτινοβολίας Φεστιβάλ Άργους, αποτέλεσε για αρκετά χρόνια πετυχημένη διεθνούς ακτινοβολίας πολιτιστική δραστηριότητα.

Η για 17 χρόνια προεδρία του μεγαλύτερου Πνευματικού Συλλόγου της πόλης, του ΔΑΝΑΟΥ, ήταν το επιστέγασμα της κοινωνικής και πολιτιστικής συνεισφοράς στην κοινωνία του Άργους, ενός πολύ σημαντικού  πολιτικού ανθρώπου. 

Ήταν τιμή μου που με θεωρούσε φίλο του. 

Θα τον θυμόμαστε για πάντα».

Δημήτρης Καμπόσος:

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος βρίσκεται από χθες Κυριακή εκτός Αργολίδας για ανειλημμένη προ πολλών ημερών υποχρέωση του δήμου. Αμέσως μόλις έμαθε το δυσάρεστο νέο επικοινώνησε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Άργους Μυκηνών ζητώντας την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την έκδοση ψηφίσματος και συντόνισε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες. 

Απέστειλε δε τον ακόλουθο ύστατο χαιρετισμό:

«Ενώνω αυτή την ώρα τη θλίψη μου μαζί με όλους εσάς σε αυτό το τελευταίο αντίο σε ένα ΜΕΓΑΛΟ άνδρα και λυπάμαι ειλικρινά που αυτή την ώρα βρίσκομαι σε για ανειλημμένη προ πολλών ημερών υποχρέωση του δήμου μας πολύ μακριά. Επιθυμούσα ειλικρινά αυτή την ώρα να είμαι εκεί και να προσευχηθώ μαζί σας. 

Το Άργος σήμερα αποχαιρετά για την τελευταία του κατοικία τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομα του ως Δήμαρχος με σειρά έργων που έκαναν σαφώς καλύτερη τη ζωή των δημοτών που υπηρέτησε για 12 χρόνια. 

Το Άργος αποχαιρετά με μεσίστιες τις σημαίες του έναν ευπατρίδη δήμαρχο που στις εκλογικές μάχες μας δίδαξε ήθος και στις διεκδικήσεις για τον τόπο τον αγώνα για το περισσότερο και το καλύτερο. 

Αντίο Δήμαρχε ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών
Δημήτρης Καμπόσος».

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους- Μυκηνών, κατά την έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του της 3ης Ιουλίου 2017, μετά από εισήγηση του κ. Δημάρχου Άργους – Μυκηνών κ. Δημητρίου Καμπόσου, εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα, σε ένδειξη πένθους για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Άργους Δημήτρη Παπανικολάου και ελάχιστου φόρου τιμής προς το πρόσωπο του εκλιπόντος:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα ευπατρίδη πρώην Δήμαρχο Άργους Δημήτρη Παπανικολάου και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν, που υπηρέτησε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δήμαρχος επί τρείς συναπτές τετραετίες και διακρίθηκε για την άρτια κατάρτισή του, την εργατικότητα, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα, το ήθος και την ηπιότητα του χαρακτήρα του, αλλά και το πάθος του για την πρόοδο του τόπου μας και την εκτέλεση μεγάλων έργων που αναβάθμισαν την πόλη του Άργους και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

· Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την συμπάθειά του προς την οικογένεια του εκλιπόντος, πρώην Δημάρχου Άργους, Δημήτρη Παπανικολάου.

· Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίασή του.

· Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος του Δήμου μας από σήμερα.

· Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

· Να ονομαστεί κεντρική οδός του νότιου τμήματος της πόλης μας σε οδό «ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ».

· Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Άργους – Μυκηνών από ώρα 12η μεσημβρινή κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.

· Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

· Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή.

· Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

· Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας και τέλος

· Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο».

Δημήτρης Κωστούρος:

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του πρώην Δημάρχου Άργους Δημήτρη Παπανικολάου. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. 

Τόσο ως επιστήμων, όσο και ως άνθρωπος που ασχολήθηκε με τα κοινά, προσέφερε άοκνα στην κοινωνία μας πολύτιμες υπηρεσίες αποτελώντας υπόδειγμα ενεργού πολίτη. 

Η απώλεια του Δημήτρη Παπανικολάου είναι αισθητή σε όλους, όσοι τον γνώρισαν αλλά και στην κοινωνία του δήμου Άργους.

Η προσφορά και το έργο του θα αποτελέσει για όλους πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση».

Πέτρος Τατούλης:

«Σήμερα το Άργος συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τη σημαντικότερη προσωπικότητα, το Δήμαρχό του Δημήτρη Παπανικολάου, έναν άνθρωπο προικισμένο με ιδιαίτερα χαρίσματα, έναν ακάματο εργάτη για το Άργος, έναν άνθρωπο με όραμα ∙ το Δήμαρχο των έργων με το υψηλό φρόνημα και την εξαιρετική παιδεία, τον άνθρωπο της αυτοδιοίκησης. 

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Δήμαρχε». 

Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου:

Στο Ναύπλιο, σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου (Δ.Σ.Ν.), μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του αείμνηστου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι: 

  1. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια τόσο στον υιό του εκλιπόντος και Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.Ν., όσο και στην οικογένειά του. 
  2. Να καλέσει τα μέλη του Δ.Σ.Ν.  να παραστούν στην Εξόδιο Ακολουθία του εκλιπόντος συναδέλφου.
  3. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος.
  4. Να κατατεθεί στεφάνι την ώρα της κηδείας και να κάνει στην μνήμη του δωρεά χρηματικού ποσού στο Χαμόγελο του παιδιού.
  5. Να δημοσιευθεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και στον Τύπο.