ΕργασίαΑρχείο

186 προσλήψεις σε Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες

Την πλήρωση 186 θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Δικαστήρια και Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας ανακοινώνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΘΕΣΕΙΣ

Α ́ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.): ΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 42 θέσεις.
Β ́ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.): ΔΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 123 θέσεις.
Γ ́ Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.): ΥΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ 21 θέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι για την κάλυψη των θέσεων αυτών καλούνται, εφόσον κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα, να υποβάλουν «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΘΕΣΕΩΝ

Για τις ειδικότητες ΤΕ και ΔΕ Γραμματέων:
Οι Γραμματείς των δικαστηρίων μετέχουν στις συνεδριάσεις των δικαστηρίων και συντάσσουν τα πρακτικά, τις εκθέσεις, τις πράξεις και τα άλλα έγγραφα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για την πιστοποίηση των δικαστικών ενεργειών. Εκδίδουν τα απόγραφα και αντίγραφα, τα πιστοποιητικά και αποσπάσματα τηρούν και ενημερώνουν τα βιβλία και φυλάσσουν το αρχείο και τα άλλα αντικείμενα των δικαστηρίων ή των εισαγγελιών.

Για την ειδικότητα ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων:
Οι επιμελητές των δικαστηρίων και των εισαγγελιών φροντίζουν για την ευταξία των ακροατηρίων κάνουν τις επιδόσεις των εγγράφων και εκτελούν τις υπηρεσίες του δικαστηρίου ή της εισαγγελίας που ανατίθενται σ’ αυτούς από τον προϊστάμενο.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα μπορούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (asep.gr). 

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 20 Ιουλίου, ημέρα Πέμπτη και ολοκληρώνεται στις 4 Αυγούστου και ώρα 14:00.

Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.