ΠολιτισμόςΑρχείο

Όταν το Άργος γιόρταζε το Πορτοκάλι! (Vid)

Μνήμες από το παρελθόν μέσα από τέσσερα τμηματικά βίντεο του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου από τις Γιορτές πορτοκαλιού στο Άργος από το 1965 εώς και το 1968.

31/01/1965
Επίσημοι και πλήθος κόσμου επισκέπτονται τη γιορτή πορτοκαλιού στο Άργος κατά την ημέρα των εγκαινίων της.

Γενική άποψη του κέντρου του Άργους, όπου η Διεύθυνση Γεωργίας Αργολίδας διοργανώνει την ετήσια γιορτή πορτοκαλιού. Στον χώρο όπου πραγματοποιείται η γιορτή δεσπόζει πυραμίδα από πορτοκάλια. Στη γιορτή παρουσιάζονται διάφορες ποικιλίες πορτοκαλιών, ενώ ειδικοί πίνακες ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις ευεργετικές συνέπειες από την κατανάλωση πορτοκαλιών. Στα πλαίσιο των εγκαινίων της γιορτής, ο Υπουργός Εμπορίου Ιωάννης Γκλαβάνης εκφωνεί ομιλία ενώπιον πυκνού ακροατηρίου.

28/01/1968
Ο Υφυπουργός Εμπορίου Γεώργιος Γεωργακέλος φτάνει στο Άργος, όπου τον υποδέχεται πλήθος συγκεντρωμένου κόσμου και εκφωνεί λόγο στα εγκαίνια της Γιορτής Πορτοκαλιού.

Άποψη της ακρόπολης (Λάρισας) και του αρχαίου θεάτρου του Άργους. Πανοραμική άποψη της σύγχρονης πόλης του Άργους. Πορτοκαλεώνες και γυναίκες που εργάζονται στη συγκομιδή πορτοκαλιών. Ο Υφυπουργός Εμπορίου Γεώργιος Γεωργακέλος φτάνει σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όπου τον υποδέχεται συγκεντρωμένος κόσμος. Ο Γ. Γεωργακέλος, σε κεντρικό σημαίο της πόλης όπου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της Γιορτής Πορτοκαλιού, εκφωνεί λόγο ενώ συγκεντρωμένος κόσμος παρακολουθεί. Ρίψη βεγγαλικών.
 
16/01/1966
Επίσημοι και πλήθος κόσμου παρίστανται στη γιορτή του πορτοκαλιού, η οποία διοργανώνεται στο Άργος.

Γυναίκες συλλέγουν πορτοκάλια. Διαλογή και συσκευασία πορτοκαλιών σε ειδική βιομηχανική μονάδα. Τα συσκευασμένα πορτοκάλια φορτώνονται στη συνέχεια σε φορτηγά προκειμένου να μεταφερθούν στους τόπους κατανάλωσής τους. Υπαίθριοι πωλητές πορτοκαλιών στα περίχωρα του Άργους. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Θεοχάρης Ρέντης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Παπαδημητρίου, ο Υφυπουργός Γεωργίας Δημήτριος Κωστής, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου παρίστανται στη γιορτή του πορτοκαλιού, η οποία διοργανώνεται στο Άργος.

22/01/1967
Επίσημοι και πλήθος κόσμου παρίστανται στα εγκαίνια της γιορτής του πορτοκαλιού, η οποία διοργανώνεται στο Άργος.

Γυναίκες συλλέγουν πορτοκάλια σε πορτοκαλεώνα. Διαλογή και συσκευασία πορτοκαλιών σε ειδική βιομηχανική μονάδα. Τα συσκευασμένα πορτοκάλια φορτώνονται στη συνέχεια σε φορτηγά προκειμένου να μεταφερθούν στους τόπους κατανάλωσής τους. Ο Υπουργός Οικονομικών Πέτρος Στεργιώτης, ο Υπουργός Γεωργίας Νικόλαος Χριστοδούλου, ο Υφυπουργός παρά τη Προεδρία της Κυβερνήσεως Δημήτριος Νιάνιας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου παρίστανται στα εγκαίνια της γιορτής του πορτοκαλιού, η οποία διοργανώνεται στο Άργος. Οι επίσημοι και οι υπόλοιποι επισκέπτες περιηγούνται στους χώρους της έκθεσης.