ΨυχαγωγίαΑρχείο

ΟΣΕ Αργολίδας – Στα σκαριά ο νέος φορέας που θα λειτουργήσει το τρένο!

Ένας μήνας πέρασε από την συνέντευξη του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νικόλα Μαυραγάνη στ’ Ανάπλι. Όπως πληροφορούμαστε μετά από γόνιμο διάλογο «ψήνεται» η startup που θα αναλάβει να δρομολογήσει το τρένο στο νομό.

Ήδη οι εραστές του τρένου έχουν καταλήξει στο εικαστικό κομμάτι του τοπικού φορέα, του οποίου το λογότυπο σας παρουσιάζουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα.

ΑΡΓΟΣΕ

Ο ΟΣΕ Αργολίδας ή ΑΡΓΟΣΕ όπως θα ονομάζεται θα είναι ένα πολυμετοχικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν οι Δήμοι Άργους – Μυκηνών και Ναυπλιέων, ντόπιοι επιχειρηματίες, οι φίλοι του τρένου και ένας Κινέζος επενδυτής – έκπληξη, του οποίου το όνομα κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό…

Οι μέτοχοι για να σιγουρέψουν ότι ο νέος φορέας θα είναι βιώσιμος έχουν βάλει ως στόχο να μεταφέρουν με το ζόρι πάνω από 3000 επιβάτες ημερησίως από Αργοναυπλία προς Κόρινθο και αντίστροφα (αφού οι 1500 τους φάνηκαν λίγοι), κάτι που σίγουρα θα συμβάλλει και στην σύσφιξη των σχέσεων των δύο νομών. 

Παράλληλα με τους επιβατικούς θα δρομολογούνται και τουριστικοί συρμοί όπου οι εκδρομείς θα αποβιβάζονται στα Φίχτια και από κει ποδαράτα για Μυκήνες. Εναλλακτικά εξετάζονται και άλλες λύσεις αστικής συγκοινωνίας, μέσω θυγατρικών, όπως η παρακάτω που προτείνει ο συμπολίτης μας Βαγγέλης Κατσιγιάννης.

Αργολικό Μετρό Α.Ε.

Εμπνευσμένοι από την πρόταση που ακούστηκε για εμπορευματικό έργο μέσω της μεταφοράς κρασιών από τη Νεμέα, οι ιδρυτές της startup έχουν σκεφτεί αυτό να επιτελείται και με γνωστά brands της Αργολίδας, όπως πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια κλπ.

Αυτό θα γίνεται με έναν απλό και προπαντός πρακτικό τρόπο: Τα φρούτα θα μεταφέρονται με νταλίκες στον σταθμό του Άργους και από κει θα φορτώνονται στα βαγόνια της μετρικής. Με την άφιξή τους στην Κόρινθο τα καφάσια θα μεταφορτώνονται στον προαστιακό όπου και θα μεταφέρονται μέσω κανονικού εύρους στην Αθήνα. Από κει θα τα παραλαμβάνει άλλη νταλίκα όπου και θα τα μεταφέρει στον Πειραιά για να τα φορτώσει στα τρένα της Cosco. Και από κει καρφί για Ευρώπη…

Τραίνο πορτοκάλια

Οι εμπνευστές της ΑΡΓΟΣΕ δουλεύουν πυρετωδώς και δηλώνουν πως μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη που ετοιμάζουν ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον ΟΣΕ, θα απευθυνθούν στους αρμοδίους προκειμένου να τους δωθεί η άδεια να παράξουν και πάλι σιδηροδρομικό έργο στο νομό μετά από μία επταετία…

 

troll train

Μη υποχρεωτική η ανάγνωση σε όσους δεν διαθέτουν την αίσθηση του χιούμορ…