ΠολιτικήΑρχείο

Πανηγυρικό κλίμα στην Ερμιόνη

Το γραφικό εκκλησάκι πάνω από τον γαλήνιο κόλπο της Ερμιόνης, η Μονή των Αγίων Αναργύρων, προσελκύει και σήμερα μέγα πλήθος στα πανηγύρια της. Προπαντός στο καλοκαιρινό της (1η Ιουλίου) και κύριο πανηγύρι, έρχονται από όλη την Ερμιονίδα, από τις Σπέτσες και την Ύδρα, οι πανηγυριώτες.

Άγιοι Ανάργυροι Ερμιονίδα

Είναι η εποχή, είναι η θαυμάσια διαδρομή – απ’ όλες τις αφετηρίες η φύση λυρική κι’ ανάλαφρη. Είναι η ίδια η ομορφιά του Μοναστηριού, η θέα που προσφέρει. Είναι και η ακτινοβολία του. Σε καίριο σημείο, έχει γειτονικά του λιμάνια, μικρές πολιτείες και νησιά.

Ναυτικός και καπεταναΐικος ο κόσμος του Κρανιδιού, της Ερμιόνης, του Πορτοχελίου, των Σπετσών και ιδιαίτερα της Ύδρας, που η ιστορία τους η εμπορική, η ναυτική, αλλά και η εθνική, είναι τόσο συνδεμένη με τη νότια άκρη της Αργολίδας, την Ερμιονίδα, σαν κομμάτια του ίδιου της του κορμιού.

Άγιοι Ανάργυροι Ερμιονίδα

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, μετά την ολοκλήρωση του εσπερινού, και το καθιερωμένο κέρασμα του εκλεκτού κουραμπιέ που επακολούθησε, αντάλλαξε απόψεις για τα αποτελέσματα που προέκυψαν –και που προκάλεσαν ντόρο– από την συζήτηση μεταξύ της Κυβέρνησης και Τριμελούς αντιπροσωπείας της Ιεράς Συνόδου, υπό την πρωτοκαθεδρία του Επισκόπου Ύδρας Σπετσών και Ερμιονίδας κ.κ Εφραίμ, στον πρόσφατο διάλογο με αντικείμενο το πρόγραμμα των Σχολικών Σπουδών στο μάθημα των θρησκευτικών.